Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. října 2016 18:36
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Dechberoucí let s wingsuitem ukončil hrozivý náraz. Lovec adrenalinu nehodu přežil jen zázrakem

SPORT ADRENALIN GOLF
Uložit Uložené

Eric Dossantos se podruhé narodil. Po seskoku s wingsuitem ztratil ve vzduchu rychlost a výšku, což způsobilo silný náraz do stromu a jen zázrakem se mu podařilo přežít.

Je dobře známo, že adrenalinové sporty s sebou přinášejí řadu rizik a odvážlivci jsou během jejich praktikování často vystaveni značné míře nebezpečí újmy na zdraví, která může být i fatální. O tom se na vlastní kůži přesvědčil i Američan Eric Dossantos.

30letý muž z kalifornského San Diega, oděný do populární létací kombinézy a s akční kamerou GoPro připevněnou na helmě, koncem září seskočil ze skalního útesu na východě Francie, po čemž následovalo několik desítek vteřin strhující podívané při letu nad rozlehlou krajinou. Adrenalinovou zábavu však ukončil náhlý a prudký náraz do jednoho ze stromů a nebýt helmy a pořádné dávky štěstí, nehoda se mu bezpochyby stala osudnou. Muž z nehody nakonec vyvázl „jen“ s četnými zraněními včetně několika tržných ran, zlomenin a otřesu mozku. Záznam celého seskoku i s hrozivým nárazem Eric Dossantos před pár dny zveřejnil na serveru Vimeo.

Ačkoliv aktér videa disponuje slušným zdravotním pojištěním, část léčby nepokrývá. Na Ericovu podporu proto vznikla crowdfundingová kampaň na portálu GoFundMe, kde mohou lidé přispět menší částkou na pokrytí nákladů spojených s potřebnou zdravotní péčí. Přejeme brzké uzdravení.

Domů
Sdílet
Diskuse