Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2016 19:19
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Za nalezení chyby odměna až půl milionu korun. Nintendo dává hackerům šanci, jak si slušně přivydělat

TECH
Uložit Uložené

Japonská společnost Nintendo oznámila své rozhodnutí odměnit hackery za nalezení nebezpečných chyb ve své kapesní konzoli.

Zástupci japonského technologického giganta Nintendo během minulého týdne oznámili prostřednictvím serveru HackerOne zajímavou informaci, která bezesporu potěší nejednoho počítačového specialistu či programátora. V případě, že by se nějakému šikovnému hackerovi podařilo objevit softwarovou chybu nebo bezpečnostní trhlinu u systémů z řady kapesní herní konzole Nintendo 3DS, kterou společnost uvedla na trh ještě před více než pěti lety a dosud se jí celosvětově prodalo několik desítek milionů kusů, čeká na dotyčného peněžitá odměna startující na 100 dolarech (~94 eur, 2 500 korun) s horní hranicí nastavenou až na velkorysé částce 20 tisící dolarů (~18,7 tisíc eur; 500 tisíc korun). Nintendo se tak podle svých slov snaží zajistit uživatelům pokud možno co nejlepší herní zážitek nekažený jakýmikoliv vadami. 

Za nalezení chyby odměna až půl milionu korun. Nintendo dává hackerům šanci, jak si slušně přivydělat
Zdroj: Nintendo

Jak firma ve zprávě podotýká, výše výdělku je závislá na závažnosti nalezené chyby (například jak snadno ji lze využít k rozsáhlému poškození ostatních uživatelů) a peníze obdrží vždy jen první oznamovatel, přičemž k vyplacení zasloužené odměny dojde v určité lhůtě poté, co zaměstnanci společnosti nahlášenou vadu opraví. V případě zájmu si všechny konkrétní požadavky a pravidla, jež se k systému odměn vztahují, můžete prohlédnou na tomto odkaze

Společnost Nintendo se tak tímto krokem zařadila vedle několika dalších známých firem, které se k podobnému kroku rozhodly. Za zmínku stojí například americká společnost Apple, která rozdávání odměn za nalezené chyby ve svých produktech oznámila již před pár měsíci a v porovnání s japonskou firmou nabízí podstatně vyšší částky. Případní šťastlivci si totiž mohou přilepšit až o ohromných 200 tisíc dolarů (~190 tisíc eur; 5 milionů korun). Co na rozhodnutí Nintenda říkáte? Dejte nám vědět níže v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse