Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2017 13:05
Čas čtení 0:00
Lucia Čakyová

Potřebuje tvůj Instagram dávku nádherných fotografií? Pak sleduj tyto talenty z Česka a Slovenska

KULTURA
Uložit Uložené

Vynikající profily z našich zemí, které prostě musíte znát.

Redakce Freshfem vám naposledy přinesla článek o zajímavých slovenských fotografkách. Pokud jste tak ještě neudělali, určitě na něj nezapomeňte kliknout. Dnes se podíváme na další vynikající profily talentovaných fotografů z Česka a Slovenska. Instagram je nekonečná studnice inspirace a kreativity a platí to i u fotografů z našich končin. Jejich snímky jsou více než okouzlující a po jejich zhlédnutí nebudete vědět, zda spíše změnit pozadí na mobilu, nebo na počítači.
 
Ano, i v této části se objeví fotografové, kteří jsou ochotni kvůli záběrům procestovat stovky kilometrů. Najdeme zde však i stejně krásné snímky slovenské či české přírody. Pokud dáte následujícím talentům follow, nebudete litovat. Úžasných záběrů přírody a architektury na Instagramu totiž není nikdy dost a pohled na ně vám zaručeně zpříjemní den.
 
Znáš zajímavého a talentovaného fotografa ve svém okolí, nebo si jím ty sám? Chceš se objevit v další části tohoto seriálu? Pak neváhej a pošli nám tip na mail [email protected] a možná se objevíš v dalším díle.


@patrikpaulinyi

Podle vysokého počtu followerů byste možná tipovali, že jde o zahraničního fotografa, ale opak je pravdou. Patrik je cestovatel, filmmaker a fotograf ze Slovenska, i když velký počet jeho fotografií pochází ze zahraničních lokalit. Jsou to například Švýcarské Alpy, Island, Faerské ostrovy, Řecko, Slovinsko a další. Na cestách mu dělá společnost jeho přítelkyně Andrea a nedělá jim problém stanovat například při teplotě minus 10 stupňů Celsia. Nuže, pokud se chcete probouzet s výhledem na Matterhorn, je třeba trochu upustit ze svého pohodlí.

 @zdronu

Jak napovídá název profilu, půjde o vzdušné fotografie vyhotovené dronem. Jejich tvůrcem je 23letý Richard Raymann z Prahy, který se se svými snímky z ptačí perspektivy značně odlišuje od fotografů s běžnými záběry. Chcete vědět, jak vypadá svět z pohledu opeřence? Pak byste určitě měli sledovat Richardův zajímavý profil plný kvalitního materiálu.

@lucasbejcek

Architekturu máme velmi rádi, a tak nesmí chybět ani v tomto díle. V Lukášově hledáčku se objevují zejména stavby a není se čemu divit, protože je studentem stavebního inženýrství v Praze. Sem tam pořizuje i fotografie lidí či přírody.

@radimzboril

Atmosférické fotografie máme rádi a na profilu mladého Čecha jich najdete nepočítaně. Radim nejčastěji zachycuje lesy a vrchy a jeho snímky vám mohou navodit přímo melancholickou náladu, což ale vůbec není špatné.


Domů
Sdílet
Diskuse