Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2017 20:37
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Lucie Šafářová se stává světovou jedničkou ve čtyřhře! Jako čtvrtá Češka tak dosedá na trůn deblu

SPORT TENIS
Uložit Uložené

Po Karolíně Plíškové se na trůn usadila další tenistka a my jsme svědky historického okamžiku.

Lucie Šafářová připsala další plusové body českému tenisu. Po boku Barbory Strýcové se jí totiž podařilo porazit australskou dvojicí Ashleigh Bartyová, Casey Dellacquaová 6:3 a 7:6. Díky tomu tak získává pozici světové jedničky ve čtyřhře. Je to další skvělá zpráva o úspěchu našich sportovkyň, která přichází nedlouho poté, co si Karolína Plíšková vydobyla pozici světové jedničky ve dvouhře. Pokud svá místa obě tenistky udrží do příštího vydání WTA, bude to poprvé, kdy se na trůnu světového deblu i singlu v tomto žebříčku objeví Češky.

Lucie Šafářová se tímto úspěchem zapisuje do historie jako čtvrtá Češka, které se podařilo vydobýt si pomyslnou deblovou korunu. Před ní to dokázaly jen Helena Suková, Jana Novotná a naposledy před šesti lety Květa Peschkeová. K sportovnímu úspěchu gratulujeme a doufáme, že zlatá éra českého tenisu jen tak neskončí.

Domů
Sdílet
Diskuse