Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2017 20:36
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

OC Jiřího Káry? Radnice Prahy 7 se bude zabývat přejmenováním obchodního centra po ženichovi z legendárního videa

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Radnice pro Prahu 7 se bude zabývat opravdu obskurním návrhem za přejmenování OC Letná na OC Jiřího Káry.

Radnice městské části Prahy 7 se musí vypořádat s opravdu zvláštní peticí. Ta požaduje pojmenování nově vznikajícího obchodního centra na Letné po internetové hvězdě Holešovic – Jiřím Károvi. Ten právě v této městské části pobýval celý svůj život. 

Starosta sedmé pražské části, Jan Čižinský, se k celé věci postavil čelem. „Zabýváme se každou peticí, která na radnici přijde, a stejně tak tomu bude i v tomto případě. Vnímám, že návrh OC Jiřího Káry je pro současný název OC Letná silnou konkurencí, a tak po doručení petice zkontaktujeme investora,“ řekl serveru E15.cz. 

Jiří Kára, známý z videa „Svatba Jiřího Káry“, je alkoholik a bývalý uživatel drog, který se někdy na přelomu tisíciletí oženil se svojí nastávající Blankou. Vskutku bizarní svatbu plnou sprostých slov a obskurních momentů si nechali natočit profesionálním kameramanem, ale DVD z této události Károvi později někdo ukradl přímo z jeho bytu a prodal do bazaru. Tam si DVD zakoupil náhodný zákazník, záběry sestříhal a uploadnul je na internet. Od té doby si známé video žije svým životem, hlášky odtud mezi internetovými uživateli již zlidověly. A nyní právě vznikla i petice za přejmenování OC Letná na OC Jiřího Káry.

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Károva nejznámější hláška „Už jsi tady měl bejt čtyři minuty, ty magore,“ by tedy v případě pojmenování nabývala při pozdním příchodu na sraz v tomto obchodním centru pravého opodstatnění. Developer projektu, firma Lordship, však vidí petici jinak. Podle výkonného ředitele Rostislava Nováka tuto akci považují za recesistickou a návrh tak nejspíš neschválí.

Je na společnosti Lordship, zda jí přijde jako legendárnější pojem Letná nebo Jiří Kára. Ale obávám se, že i když se přikloní k první variantě, stejně už obchodnímu centru nikdo neřekne jinak, než OC Jiřího Káry,“ dodal starosta Čižinský.

Domů
Sdílet
Diskuse