Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2017 15:12
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V centru Prahy už si alkohol nedáš. Stačí otevřená lahev a můžeš dostat pokutu 10 tisíc

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL ČESKO
Uložit Uložené

Už žádný alkohol v ulicích nočního centra Prahy.

na začátku příštího roku by měla vejít v platnost vyhláška, jejíž návrh toto úterý schválili pražští radní. Plyne z ní zákaz konzumace alkoholu na celém území Prahy 1. Vyhláška omezující pití na veřejnosti už sice platí, ale je omezena pouze na některé ulice a parky, kde se spíše snažila z míst dostat bezdomovce.

Podle Prahy se ale problém v současnosti zásadně proměnil a nejvíce prý vadí turisté a mládež, která popíjí na ulici a je hlučná. Navíc to způsobovalo, že se problém přesunul jen „za roh“, kde zákaz neplatil. Nová změna to má celé zásadně proměnit. To však zdaleka není všechno. 

V centru Prahy už si alkohol nedáš. Stačí otevřená lahev a můžeš dostat pokutu 10 tisíc
Zdroj: Davide D'Amico/Wikimedia Commons

Radní totiž odsouhlasili, že k pokutování bude stačit pouze otevřená lahev. Do dnešní doby platí, že strážník musí konkrétního člověka chytit přímo při pití alkoholického nápoje nebo sehnat tři svědky, kteří danou věc potvrdí. To samozřejmě nebylo jednoduché a i tak hrozila nejvyšší pokuta 5 tisíc korun. Teď to bude dvojnásobek, tedy 10 000 Kč a až 100 tisíc korun v případném správním řízení. Samozřejmě záleží na uvážení konkrétního strážníka. 

Doporučeno
„Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty 19. dubna 2024 8:00

Vyhláška se prý nebude týkat zahrádek, stánků a silvestrovských oslav, kdy je povoleno popíjet kdekoli. I tak se ale dotkne velké spousty Pražanů a také návštěvníků metropole. Celou změnu vyhlášky teď bude muset finálně schválit rada hlavního města Prahy, ale je velice pravděpodobné, že ji skutečně schválí a lidé trávící zábavu na ulici budou mít zase ztížené podmínky. 

Domů
Sdílet
Diskuse