Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2017 17:56
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

V Německu si můžeš vydražit celou vesnici. Lidé už mají řadu nápadů, co by s vlastní mini osadou provedli

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO SOCIÁLNÍ SÍTĚ
Uložit Uložené

Inzerát v Německu zaujal mnoho podnikavých zájemců. Co byste si vy počali s šesti domky, pěti ulicemi, patnácti obyvateli, několika kočkami a jedním papouškem?

Žijeme v tolik uspěchané době, že se mezi námi nenajde snad nikdo, kdo by v životě alespoň na vteřinu nezatoužil po úniku na samotu. Někam, kde by nás naše problémy a starosti prostě nedohonily. V Německu se objevil inzerát, který nejenže nabízí možnost koupě takového útočiště. Nabízí k dražbě rovnou celou vesnici. Ta se nachází na jihu Braniborska a její vyvolávací cena se pohybuje kolem 125 000 eur (zhruba 3,2 milionu korun)

Ilustrační foto

V Německu si můžeš vydražit celou vesnici. Lidé už mají řadu nápadů, co by s vlastní mini osadou provedli
Zdroj: Pixabay.com

Konkrétně se jedná o skutečně miniaturní vesničku na samotě uprostřed lesů. Jmenuje se Alwine a v minulosti se v ní zpracovávalo hnědé uhlí. Co všechno by tedy případný zájemce mohl vydražit? Šestnáct tisíc metrů čtverečních půdy, šest obytných domků, pět ulic, jednu náves, pár zahrádek, patnáct obyvatel společně s jejich psy, kočkami a papouškem. 

Někteří vynalézavci se hned po přečtení inzerátu pustili do vymýšlení nejrůznějších způsobů využití osady. Těch možností je opravdu mnoho. Mezi ty nejoriginálnější patří třeba zřízení party vesnice, laser game prostoru, umělecké instalace nebo její přejmenování podle fantazie. Známe lidi a dokážeme si představit, jak by to mohlo dopadnout.

Doporučeno
Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? 18. dubna 2024 8:00

Situace ve vesnici je ale o trochu vážnější. Pokud se Alwine opravdu podaří získat nového majitele, v první řadě na něho čeká oprava polorozpadajících se domů nebo zavedení kanalizace. Místní tady totiž dodnes žijí poněkud postaru.

Domů
Sdílet
Diskuse