Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2017 19:29
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

V brazilském vězení s maximální ostrahou se volila královna krásy. Loňský ročník vyhrála překupnice s drogami

ZAJÍMAVOSTI BRAZÍLIE
Uložit Uložené

Brazilské vězení se dočkalo nového ročníku soutěže krásy, kde o titul zabojovalo 10 ze zdejších hříšnic.

Místo pruhovaného mundúru krásné šaty, červený koberec a pódium jako při přední módní přehlídce a samé doširoka roztažené úsměvy. Věřte nebo ne, ale i takto může vypadat pobyt za mřížemi. Tedy alespoň jeden den v roce. V jednom z ženských vězení s maximální ostrahou v brazilském Rio de Janeiru se totiž každoročně koná soutěž krásy, během které se mezi zdejšími trestankyněmi hledá ta s největším půvabem a kouzlem osobnosti. A ani letošní ročník nebyl výjimkou. 

Do nejužšího výběru adeptek na titul nové královny krásy bylo ze všech tamních vězeňkyň vybráno 10 finalistek, zatímco zbylých 440 žen bylo usazeno do hlediště, kam byli připuštěni i jejich rodinní příslušníci. Soutěžící ženy, kterým byla dopřána pečlivá úprava zevnějšku, se pak před publikem ukázaly ve dvou různých outfitech a porota následně hodnotila nejen jejich krásu, ale také jejich sympatičnost a přístup.


Vítězkou se nakonec stala Mayana Alves, která za odměnu obdržela kromě titulu pro královnu krásy také žehličku na vlasy a fén. Vystřídala tak předchozí královnu krásy Michelle Rangel, která byla zavřena za obchodování s drogami. „Jen mne trochu mrzí, že jsem nemohla vyhrát svobodu, odešla bych odsud i se novou šerpou,“ řekla s Mayana úsměvem v krátkém rozhovoru po vyhlášení výsledků.

Hříšné dámy mohou díky této netradiční akci alespoň na chvíli zapomenout na své problémy, užít si chvíli příjemné zábavy a shledat se se svými bližními, s nimiž se jinak příliš často vídat nemohou. A jak ředitelka věznice Janaina Fernandes vysvětlila, jedním z hlavních cílů programu je u žen navýšit pocit sebedůvěry a ukázat jim, že vězení není jen prostým místem výkonu trestu, ale zároveň jim má pomoct v přípravě na návrat do společnosti a přimět je, aby už neopakovaly chyby minulosti.

 


A takto vypadaly soutěžící v roce 2015


Domů
Sdílet
Diskuse