Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2017 14:44
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Český tým z ČVUT uspěl na soutěži Amazonu v Las Vegas a odnáší si 100 tisíc dolarů za vyvinutého chatbota

TECH AMAZON
Uložit Uložené

Tým vedený profesorem Janem Šedivým se probojoval až do finále, ze kterého si odnáší stříbrnou příčku.

V Las Vegas se konalo tento týden celosvětové finále vývojářské soutěže Amazonu s názvem Alexa Prize. Do něj se probojovala i parta Čechů z ČVUT vedená profesorem Janem Šedivým, který dříve pracoval v Googlu a IBM. Úkolem soutěžících bylo naprogramovat chatbota, který by dokázal efektivně spolupracovat s domácím zařízením Amazon Echo. Jde o chytrého pomocníka řízeného umělou inteligencí nazvanou Alexa, který dokáže ovládat například elektroniku v domácnosti nebo objednávat z internetu. Český chatbot Alquist se umístil na druhém místě a náš tým si díky tomu na prestižní soutěží přišel na 100 tisíc dolarů, tedy více než dva miliony korun

Tým z ČVUT ve složení Long Hoang Nguyen, Jakub Konrád, Petr Marek, Martin Matulík a Jan Pichl už dříve s Alquistem porazil projekty z prestižních univerzit jako MIT, Stanford nebo Princeton, a díky tomu se do Las Vegas dostal. K výhře a skvělému druhému místu gratulujeme!

Český tým z ČVUT uspěl na soutěži Amazonu v Las Vegas a odnáší si 100 tisíc dolarů za vyvinutého chatbota
Zdroj: www.facebook.com
Domů
Sdílet
Diskuse