Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2017 12:50
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Paříž zakázala klasické cirkusy. Už nechce podporovat týrání zvířat

ZAJÍMAVOSTI ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Francouzská metropole se odhodlala k razantnímu řešení. Cirkus už nebude.

Pařížská radnice se rozhodla už nadále nepřihlížet týrání zvířat, ke kterému dochází v cirkusech. „Divoká zvířata jsou v cirkusech zneužívána a využívána k zábavním účelům. Pařížané nechtějí, aby se tohle nadále dělo,“ řekl deníku Konbini.com starosta druhého pařížského okrsku Jacques Boutault.

Paříž zakázala klasické cirkusy. Už nechce podporovat týrání zvířat
Zdroj: ~Pawsitive~Candie_N/Flickr.com

Zákaz divokých zvířat v zábavním průmyslu je krokem vstříc ekologii a diverzitě. „Nemůžeme se tvářit, že je normální, aby nám ohrožené druhy dělaly klauny pro naše pobavení a byly chovány v těsných klecích,“ svěřil se Yann Wehrling, zástupce strany Mouvement Democratique.

K razantnímu rozhodnutí přispěla také listopadová kauza uprchlého tygra, který se celý nervózní a vyplašený potloukal v jihozápadní části metropole uvnitř blízkého parku. Dvousetkilogramové zvíře pak muselo být zastřeleno přímo jeho majitelem. I tato událost posílila obavy o zvířata chovaná v cirkusech a rozvířila debaty o jejich další existenci.


Doporučeno
Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům Terapie štěněcí láskou. Navštívili jsme jógu, při které se můžeš pomazlit. Pomáhá lidem i psům 24. ledna 2024 8:00

Nyní musí tento zákon ještě prodiskutovat a stvrdit vláda, nejspíše to ale nebude žádný problém. Zákaz cirkusů už byl proveden ve 46 francouzských městech. Tam pak museli zvířata nahradit klauni, žongléři a akrobaté.

Domů
Sdílet
Diskuse