Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2018 13:16
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Dán přeplul moře na paddleboardu. Během 19 hodin zdolal 137 kilometrů

SPORT
Uložit Uložené

Čtyřnásobný mistr světa v paddleboardingu se na svém plavítku vydal ze všech sil.

Čtyřiadvacetiletý dánský paddleboardista si ve studených vodách Severního moře sáhl na dno svých sil. Casper Steinfath dokázal během 19 hodin překonat vzdálenost 137 kilometrů na klasickém paddleboardu. Průliv Skagerrak mu rozhodně nedal nic zadarmo, ale náročnou cestu z Dánska do Norska se mu podařilo dokončit.

Přitom to nebyl první Casperův pokus. O rok dříve musel čtyřnásobný mistr světa v paddleboardingu kvůli nepříznivým podmínkám své úsilí vzdát, a to jen několik málo kilometrů před cílem. Tentokrát nechtěl cestu z dánského přístavu Hirtshals do protějšího norského Kristiansandu nijak podcenit a své tělo už dopředu připravoval na extrémní zimu, tmu a nepohodlí.

Společnost na cestě mu dělala doprovodná loďka s bratrem na palubě„Poslední čtyři hodiny byly extrémně náročné. Foukal na mě boční vítr a bojoval jsem s proudy, ale můj bratr na mě z lodi křičel a podporoval mě, což mi pomohlo se nevzdat. Vážně jsem to chtěl vzdát. Bylo to tak těžké. Mé tělo je teď úplně prázdné. Ale dokázal jsem to a je to fantastický pocit,“ řekl po přeplutí moře Casper, kterého jistě z hloubi duše obdivujeme. Strávit vestoje 19 hodin v opuštěných ledových vodách jen s nestabilní deskou pod nohama a pádlem v ruce rozhodně není pro každého.

Domů
Sdílet
Diskuse