Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
3. května 2018 v 22:06
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Centrem Přerova se promenádovali tři sloni. Napájeli se z kašny a zpět do cirkusu je musela doprovodit policie

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Moravské město v Olomouckém kraji dnes zažilo podivuhodné odpolední představení.

Cirkusová sezóna opět začíná a obyvatelé Přerova to pocítili na vlastní kůži. Přímo v centru jejich města se totiž dnes promenádovala trojice slonů, kteří se přišli napít z místní kašny. Podařilo se jim zablokovat na chvíli dopravu a vůbec jim, ani jejich ošetřovatelům, nevadilo, že se napájí přímo pod okny místní policie.

Trojici chobotnatců doprovázeli ošetřovatelé, a tak je zřejmé, že nešlo o žádný úprk z cirkusu, nýbrž o reklamní tah. Přerovští muži zákona však procházku nevyhodnotili tak vesele jako někteří kolemjdoucí s dětmi.

Šlo totiž o neohlášenou a nezabezpečenou akci. Okamžitě byla tedy rozpuštěna a sloni byli i s ošetřovateli za asistence policejního auta odvedeni zpátky do cirkusu.

Podle velitele městské policie Miroslava Komínka se případem zabývá Státní veterinární správa. „Může jít i o podezření z týrání zvířat. Kroutíme nad tím doteď hlavou. Někdo by to mohl řešit i jako obecné ohrožení, slon není kočka nebo pes,“ prohlásil policista.

Dohra u úřadů tak nakonec může cirkus přijít draho. Úsměvná příhoda navíc s ohledem k celé řadě zpráv a důkazů o týrání zvířat v cirkusech zas tak vesele nepůsobí.

Domů
Sdílet
Diskuse