Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2018 10:51
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Odstrašující video ukazuje nechutné znečištění moře u Filipín. Vlny vyplavují hromady odpadků

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pobřeží u Manily se ocitlo pod přívalovými vlnami odpadků. Dobrovolníci je ani nestíhali odklízet.

Před pár dny vyplavalo na povrch šokující video, které ukazuje, jak závratného znečištění dosahuje moře u Filipín. Záběry byly pořízeny jedním ze studentů z univerzity v Manile a všimnout si na nich můžeme skupinky dobrovolníků, kteří zoufale zápasí se zdánlivě nekonečnými návaly odpadků, jež voda neustále vyplavuje. A aby toho nebylo málo, nejednou se po nárazu vlny ocitnou pod sprškou plastových lahví, obalů a dalšího smetí.

Matthew Doming, autor videa, se nechal slyšet, že pro celou skupinu se jednalo o nezapomenutelnou zkušenost, jelikož s takovým znečištěním moře v dané oblasti se nikdo z nich ještě nikdy dříve nesetkal. „Byla to naprosto odstrašující scéna, ale dobrovolníky to neodradilo a pracovali s odhodláním splnit svůj úkol, všem nepříjemným pocitům navzdory,“ řekl pro server ABC.

Portál dále uvádí, že Filipíny jsou podle loňské zprávy organizace Greenpeace třetím největším zdrojem znečištění mořských vod na světě. Situace se v Manile navíc v posledních dnech zhoršila poté, co město o víkendu postihly silné deště a na mnoha místech se tak hromadí odplavené odpadky a poničený majetek zdejších obyvatel.

Domů
Sdílet
Diskuse