Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2018 22:10
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Fortnite šílenství nezná mezí: Děti už platí za taneční kurzy, aby se naučily slavné pohyby ze hry

TECH
Uložit Uložené

Tak tohle tu ještě nebylo. V Británii je možné dítě zapsat na speciální lekce, ve kterých se trénují tanečky z hry Fortnite.

Pokud jste se náhodou domnívali, že placení trenérských lekcí pro děti jen proto, aby se zlepšily ve Fortnite, už bylo poněkud příliš, připravte se nyní na ještě o dost silnější kávu.

Děti tančí jedna radost

Britská síť fitness středisek David Lloyd Clubs totiž zavedla speciální kurzy nazvané „Emote Royale“, jejichž cíl je naprosto prostý – přihlášené děti se v něm mají naučit slavné tanečky z populární hry od Epic Games, která aktuálně hýbe světem. A očividně rozhýbala i řadu mladých hráčů.

Jak uvádí server Business Insider, který o kurzech informoval, taneční lekce jsou zahrnuty v takzvaném „DL Kids“ progamu, který je součástí měsíčního členství. To stojí 55 liber (~1500 korun, 60 eur). 

Kurz má zlepšit aktivitu u dětí 

Za tento poplatek se pak zájemci během hodinových lekcí naučí tanečky jako například „Flossing“, „Hype“ nebo třeba „Orange Justice“ a mnoho dalších. Celkem se prý kurz zaměřuje na 12 různých tanců.

Jako jeden z hlavních přínosů neobvyklého tanečního kurzu se uvádí zvýšení pohybové aktivity u dětí,  které by jinak s největší pravděpodobností celý den strávily ve virtuálním světě u Fortnite nebo jiné hry. 

A jak takové kurzy vypadají v praxi, vám přiblíží dvě níže přiložená videa. Jedno od samotného řetězce David Lloyd Clubs, který lekce pořádá, a druhé z produkce BBC. 


Domů
Sdílet
Diskuse