Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2018 17:35
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Čechy dojalo vystoupení dětí z Nairobi v Keni. Zazpívaly českou hymnu i lidovku

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Češi dostali k oslavám stého výročí Československa neobyčejný dárek. Keňské děti zazpívaly naše písně.

Před několika dny jsme společně se Slováky dosáhli sta let od založení Československého státu. Tato velkolepá událost se neobešla bez mohutných oslav na obou stranách. Na významné jubileum však zareagovali i z naprosto jiného kouta zeměkoule.

Konkrétně z Nairobi, hlavního města v Keni. Děti z místní školy St. Philip Neri Primary School tu usilovně trénovaly, aby mohly našincům předat originální dárek v podobě neobyčejného vystoupení, při kterém zazpívaly českou a slovenskou hymnu.

K tomu přidaly i známou lidovou píseň Tancuj, tancuj, vykrúcaj, při které dokonce zatancovaly ve zdobených krojích. Akci zorganizovalo České a Slovenské velvyslanectví v Nairobi a videa, která umístil Čech žijící v Keni na svůj Facebook, dosáhla mimořádného úspěchu v podobě statisícových zhlédnutí a hlavně mnoha pozitivních vzkazů, komentářů a reakcí.

Česká i slovenská hymna 

Tancuj, tancuj, vykrúcaj

Domů
Sdílet
Diskuse