Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2018 1:24
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Boxerský šampion vyzval šéfa UFC Danu Whitea na zápas. Vzájemné spory se v poslední době vyhrotily

SPORT
Uložit Uložené

Oscar De La Hoya vs. Dana White? Podobný zápas by si jistě spousta fanoušků bojových umění nenechala ujít.

Spor mezi Danou Whitem, šéfem nejprestižnější MMA organizace UFC, a boxerským veteránem Oscarem De La Hoyou, který získal deset titulů profesionálního mistra světa v šesti různých váhových kategoriích, se vleče už nějakou dobu. Nyní však vzájemné neshody dostávají na obrátkách a jak se zdá, situace došla tak daleko, že De La Hoya by nejraději nechal promluvit pěsti.

UFC prý špatně platí

Vztahy se vyostřily poté, co 45letý vysloužilý boxer v nedávné době Danu Whitea obvinil z toho, že se prý o své zápasníky po finanční stránce nestará dostatečně dobře. Vyjádřil se tak při obhajování zápasu mezi Tito Ortizem a Chuckem Liddellem, který byl pořádán pod hlavičkou Hoyovy organizace Golden Boy Promotions.

Liddell, který dříve zápasil pod UFC, do fightu nastupoval v neuvěřitelných 48 letech po 8 let dlouhé pauze, což bylo v zápase ostatně znát a Ortiz svému soupeři uštědřil tvrdou porážku, která pro něj byla již čtvrtou v řadě.

„Zajímá vás, proč Chuck Liddell ještě zápasí v tomto věku? Protože Dana White mu neplatil dost dobře. Proto. Musel jsem se toho tedy chopit já a připravit mu největší výplatu jeho kariéry,“ vysvětloval De La Hoya.

Oscar De La Hoya vs. Floyd Mayweather

Na to samozřejmě Dana White krátce nato reagoval slovy, že De La Hoya je lhář a klame veřejnost. White dále uvedl, že poté, co Liddella osobně požádal, aby odešel do důchodu, mu organizace UFC mezi lety 2011 až 2017 platila každoročně 400 tisíc dolarů jen proto, aby už nezápasil. To je údajně navíc větší částka, než jakou Liddell dostal za zápas s Ortizem.

A aby přilil ještě trochu oleje do ohně, počastoval White vysloužilého boxera slovy, že prý šňupe kokain a je to idiot.

Nechť rozhodnou pěsti

Právě tím zřejmě De La Hoyův pomyslný pohár trpělivosti přetekl a Whiteovi poslal jasný vzkaz: „Vyřídíme to v ringu. Tři kola. Jsem připraven.“  Je samozřejmě možné, že výzvu nemyslel zcela vážně a jedná se spíše o snahu zviditelnit svou organizaci Golden Boy Promotions, na druhou stranu se však možný souboj vyloučit nedá.

 „Dávám ti pět měsíců, ať můžeš vysadit steroidy, dostat se do formy a pak si to rozdáme na tři kola. Klidně ti dám i 20kilovou výhodu,“ dodal De La Hoya.

Tak jako tak bude určitě zajímavé sledovat, jak se White k této výzvě postaví a zda se zápasu skutečně dočkáme.

Můžeme připomenout, že v minulosti se měl White postavit do ringu právě proti již zmíněnému Tito Ortizovi, ten však nakonec ze zápasu vycouval. Podle Whitea prý proto, že věděl, že by před celým světem dostal nakládačku. 

Domů
Sdílet
Diskuse