Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2018 11:29
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Česká hra slaví velký úspěch! Hit Beat Saber se stal nejprodávanějším VR titulem na PS4 za minulý měsíc

TECH
Uložit Uložené

Úspěšná hra Beat Saber zažívá skvělé období. V posledním roce se stala velkým hitem, což potvrzují i nové údaje od Sony, podle nichž titul v listopadu kraloval.

Populární titul pro virtuální realitu Beat Saber si na konto připisuje další nemalý úspěch. Hra z produkce studia Beat Games, které tvoří československá trojice Jaroslav Beck Vladimír Hrinčár a Ján Ilavský, se během uplynulého roku stala velkým hitem, dočkala se nominace na nejlepší VR hru roku a nyní se také stala vůbec nejprodávanějším VR titulem na PS4 za listopad.

To je obdivuhodné zejména proto, že na konzole od společnosti Sony byla hra vydána teprve 20. listopadu, čili tohoto prvenství v žebříčku nejprodávanějších VR her se jí podařilo dosáhnout jen během deseti dnů

V tuto chvíli není jasné, kolik kusů celkem musela hra prodat, aby na první místo dosáhla, snad se tedy s námi tvůrci o konkrétní čísla ještě někdy v dohledné době podělí. Odhadem se však může jednat až o několik desítek tisíc kusů.

Pro porovnání můžeme uvést, že při vydání hry na PC hra prodala dokonce přes 100 tisíc kusů. To tvůrcům zajistilo obrat ve výši zhruba 2 miliony dolarů, v přepočtu tedy kolem 45 milionů korun.

České a slovenské hry podobný úspěch ve světě nezaznamenávají tak často, jak bychom si přáli, proto je pro domácí hráče jistě skvělé sledovat, když se to některé konečně podaří. Tvůrcům tímto gratulujeme.


Domů
Sdílet
Diskuse