Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2019 21:22
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Teherán zakázal venčení psů

ZAJÍMAVOSTI ÍRÁN
Uložit Uložené

Hlavní město Íránu přitvrdilo ve své protizápadní politice.

Íránská vláda brojí proti chovu domácích mazlíčků už od islámské revoluce z roku 1979. Vlastnictví a venčení psích miláčků je považováno za nečisté a za symbol bývalé prozápadní vlády šáha Pahlavího. Aktuálnímu zákazu předcházel ten z roku 2010, kdy bylo médiím znemožněno uveřejňovat reklamy na domácí mazlíčky a všechny produkty, které s jejich chováním souvisí. 

Politika země proti domácím mazlíčkům už dříve směřovala k zákazu venčení psů a konzervativci za tento přečin chtěli trestat lid pokutami či dokonce veřejným bičováním. Z toho nakonec naštěstí sešlo, ale i tak bylo v Teheránu, íránské metropoli, alespoň zakázáno psy venčit. A to na veřejných místech a v parcích. Psi nesmějí být ani přítomni při řízení v autech a náčelník teheránské policie zavedení nařízení vysvětlil tím, že lidé mají ze psů strach a vyvolávají v nich znepokojení. 

Teherán zakázal venčení psů na veřejnosti
Teherán zakázal venčení psů na veřejnosti Zdroj: Kaveh Kazemi/Getty Images
Domů
Sdílet
Diskuse