Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2019 10:01
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Tyran pejska z Děčína jde natvrdo do vězení. Soudkyně ho nešetřila

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Spravedlnost dnes již bývalého majitele dostihla.

Na přelomu února a března loňského roku se na veřejnost dostal hrůzný případ týrání štěněte Ronyho, které si muselo u svého majitele Ondřeje Hována prožít kopání, údery pěstí, a dokonce útoky nožem. To vše se údajně dělo opakovaně.

Na celý případ přišel jeden z děčínských strážníků, když na popud informací občanů začal pátrat, až se dostal přímo k bytu majitele, kde ho konfrontoval a následně objevil zuboženého psa. Ten byl ihned odebrán do útulku a podroben několik operacím. Pes měl totiž přeražené obě čelisti, několik vyražených zubů, spousty podlitin a na následky napadení později přišel i o oko.

Ondřej Hován byl odsouzen za týrání svého psa na 21 měsíců
Ondřej Hován byl odsouzen za týrání svého psa na 21 měsíců Zdroj: Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín

Nyní je Rony už u nové rodiny, kde si dopřává zaslouženého klidu. Spravedlnost dostihla i bývalého majitele psa.

Včera na půdě Okresního soudu v Děčíně totiž přišel průlom v celém případu. Soudkyně Vladimíra Kodatová poslala Ondřeje Hována za mříže, za týrání si odsedí 21 měsíců ve věznici s ostrahou. Jedná se tak o trochu překvapivý verdikt. Soudci povětšinou za týrání zvířat udělují pouze podmínku.

Svojí zásluhu na tom pravděpodobně mají i média, která tento případ bedlivě sledovala, jednalo se totiž o zvlášť krutý zločin.

Domů
Sdílet
Diskuse