Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2019 15:22
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Karlos Vémola šokuje celou MMA scénu. V organizaci XFN končí

SPORT XFN
Uložit Uložené

To, o čem se v posledních hodinách šeptalo, se nakonec zřejmě stává skutečností. Karlos Vémola dává XFN sbohem a přemýšlí o přestupu ke konkurenci.

Česká MMA scéna se otřásá v základech. Jak se totiž zdá, dočkali jsme se přestupu století. Právě tak by se dal nazvat v posledních hodinách často skloňovaný přechod zřejmě nejslavnějšího českého MMA zápasníka Karlose Vémoly z XFN do konkurenční organizace OKTAGON MMA

Informace ohledně Vémolova přestupu dosud kolovala internetem ve formě různých dohadů a spekulací, před chvílí v rozhovoru pro server iSport.cz však Vémola nakonec otevřeně prozradil, že v XFN opravdu končí.

Samotná organizace OKTAGON MMA novou akvizici zatím oficiálně nepotvrdila, mělo by se tak ovšem stát již za pár hodin na chystané tiskové konferenci.  

Změna dresu 

Český „Terminátor“ prohlásil, že mezi ním a organizací XFN panovaly určité neshody, konkrétní však zatím nebyl. Uvedl, že svou verzi zveřejní až poté, co XFN zveřejní tu svoji. Vše by se tak v nejbližší době mělo ozřejmit. Jak ale „Terminátor“ říká, po zvážení všech pro a proti už necouvne a ke konkurenci prý s největší pravděpodobností odejde. „Neviděli jsme už nějakou společnou budoucnost,“ řekl o důvodech svého odchodu z XFN.

„Pokud se s Oktagonem dohodnu, tak chci nastoupit v Ostravě. Nečekám ale, že mě nechají zápasit hned o titul. Ale jinak jsou v nejbližší možné době akce na Štvanici, v Bratislavě a další,“ dodává Vémola.

Jak organizace XFN na svých sociálních sítích uvedla, Vémolovi platná smlouva údajně trvá až do roku 2023. To ale odporuje novému tvrzení Karlose Vémoly. Ten totiž prozradil, že smlouvu s XFN nejprve vypověděl a následně se jednalo o nové. K jejímu uzavření však už nedošlo. 

Zápasy se ruší

Na tento rok měl Vémola pod hlavičkou XFN naplánované dva zápasy, z nichž jeden se měl uskutečnit na akci XFN 17 v Brně 16.3. proti Martinu Šolcovi a tím druhým pak měla být očekávaná odveta proti Patriku Kinclovi 7.6. v pražské O2 areně. Ani k jednomu však nedojde. Jak totiž Karlos říká, oba se zruší

„Na dnešní tiskové konferenci se za to fanouškům chci omluvit, protože XFN to, že nemám smlouvu, že nemáme smlouvu a jsou tam problémy, ví už od prosince. Je půlka února a oni promují na mých FB stránkách zápas, která není jistý, že budou schopni doručit. Pokud si fanoušci všimli, na Instagramu, který jsem si spravoval sám, jsem nikdy v životě nezveřejnil ´Vémola kotel, kupujte lístky´. Bylo to pouze na stránkách FB, které nejsou moje, patří XFN,“ řekl Vémola dále v rozhovoru.

Takto se Patrik Kincl vysmál Vémolovi na Instagramu

Karlos Vémola šokuje celou MMA scénu. V organizaci XFN končí
Karlos Vémola šokuje celou MMA scénu. V organizaci XFN končí

Vémola vs. Végh?

Je třeba také podotknout, že část fanoušků Karlosův obrat vnímá jako zradu. Na chystané zápasy českého bijce si totiž dopředu zakoupili lístky, které se tedy nyní pravděpodobně rozhodnou vrátit. 

Na druhé straně však není sporu o tom, že spousta příznivců bývalého UFC zápasníka tento krok naopak vřele přivítala. V tuto chvíli už totiž prakticky nic nebráni tomu, aby se odehrál tolik žádaný megazápas mezi Vémolou a Attilou Véghem, který je též bojovníkem Oktagonu. Milovníci MMA po tomto fightu již dlouhodobě lační a vše nasvědčuje tomu, že bychom se jej mohli konečně dočkat. 

Rána pro XFN 

Zároveň je jasné, že pro XFN se jedná o výraznou ránu a vyrovnat se s ní nebude pro organizaci vůbec snadné. Vémola byl totiž pro ligu založenou Petrem Karešem jednou z hlavních tváří, která bezpochyby měla v uplynulých letech lví podíl na rostoucí popularitě tohoto sportu u nás.

Organizace XFN prý nevylučuje právní kroky. „Sporu nerozumím, máme platnou smlouvu. Co probíhá médii, je to, že chce odejít do organizace Oktagon MMA s tvrzením, že smlouva je neplatná. Pan Vémola se pokusil smlouvu jednostranně vypovědět, my to neuznáváme. Nyní čekáme, co bude dále. Máme exkluzivní smlouvu a promujeme ho.

Pokud se potvrdí, co je v médiích, tak budeme muset podniknout právní kroky. A požádat soud o předběžné opatření, aby nemohl zápasit jinde. Myslíme si, že právo i morální pravda je na naší straně,“ uvedl pro iDNES Petr Kareš.

Více bližších informací bychom se měli dozvědět na dnešní tiskové konferenci OKTAGON Primetime, která proběhne v 17:00 v prostorách pražského Royal Theater. 

Domů
Sdílet
Diskuse