Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2019 10:21
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Praze se šíří spalničky. Jen letos onemocnělo 86 lidí, nejspíš kvůli odmítnutí očkování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pražská hygienická stanice varuje před několika desítkami případů onemocnění spalniček. Kromě Prahy je ohroženo i Plzeňsko nebo Moravskoslezský kraj.

Lékaři a odborníci varují před spalničkami. Toto zákeřné onemocnění se v současnosti šíří hlavním městem. Ministr zdravotnictví  dokonce vyhlásil povinné očkování zdravotníků v některých nemocnicích.

V roce 2016 a 2017 se objevily 3 případy onemocnění. Loni to už bylo 103 případů a letos jen za leden a únor 86 případů. Z toho 14 je jen za poslední týden.

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 11:42

Odborníci a lékaři mají podezření, že by tak masivní výskyt spalniček mohl souviset s nízkou proočkovaností obyvatelstva.

Někteří lidé totiž očkování odmítají. Spalničky se šíří kapénkami, jsou vysoce nakažlivé. Projevuje se horečkou, kašlem, rýmou, po několika dnech také červená až fialová vyrážka na hlavě, končetinách i břiše.

Domů
Sdílet
Diskuse