Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 12:29
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Máme v osmé sérii Game of Thrones očekávat další nepříjemné časové skoky?

Máme v osmé sérii Game of Thrones očekávat další nepříjemné časové skoky?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Procestovat polovinu země za desetinu času sice urychlí vývoj děje, ale taky naštve mnoho fanoušků.

Pokud jsi pozorně sledoval sedmou sérii fantasy Game of Thrones, určitě jsi postřehl hned několik nepochopitelných časových skoků, kdy hlavní postavy dokázaly procestovat značně dlouhou trasu za nereálný časový úsek. Odborníkem na takzvaný „fast travel“ byl v tomto ohledu zejména eunuch Varys. S tím by měl být ale ve finále konec.

Podle portálu IndieWire citujícího scenáristu Davea Hilla by k něčemu takovému už v rámci osmé série docházet určitě nemělo. „Samozřejmě, že netoužíme po žádném druhu negativní kritiky. Ale se všemi faktory, se kterými jsme pracovali na přípravě osmé série, jsme museli události v epizodách urychlit,“ vyjádřil se.

Scenáristi Game of Thrones prezradili, či máme v 8. sérii očakávať časové skoky
Scenáristi Game of Thrones prezradili, či máme v 8. sérii očakávať časové skoky Zdroj: HBO

Podobným způsobem na téma nahlíží i scenárista a producent Bryan Cogman. Ten se pro Entertainment Weekly svěřil, že zrychlení přesunu postav po mapě Westerosu vzniklo na bázi společného rozhodnutí.

Stejně jako ostatní tvůrci, i showrunner Dan Weiss slyšel o kritice fanoušků vůči nelogickým časovým skokům, ale rozhodl se jí nevěnovat velkou pozornost. Řadové internetové vyjádření totiž podle něj mohou představovat jen malé procento nespokojených diváků, a kdyby se v něčem takovém začal jako tvůrce rýt, mohl by se zbláznit.

Podtrženo a sečteno, seriálový štáb si byl časových skoků vědom, šlo o jejich společné rozhodnutí, ale minimálně podle jednoho ze scénáristů se něčeho podobného už naštěstí ve finále nedočkáme. První díl osmé série HBO vypustí 14. dubna 2019. Více info najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse