Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2019 14:52
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

George R. R. Martin: Game of Thrones mi uškodilo, ztížilo práci na knihách a zničilo anonymní život

George R. R. Martin: Game of Thrones mi uškodilo, ztížilo práci na knihách a zničilo anonymní život
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Autor ságy Písně Ledu a ohně reflektuje největší seriál všech dob, který je založen na jeho knihách.

George R. R. Martin už 8 let dokončuje Winds of Winter, předposlední díl knižní ságy Písně ledu a ohně. To, co ho mělo v práci popohnat (seriál), ho naopak zpomalilo. Prozrazuje to v rozhovoru pro The Guardian.

Každý den jsem si sedl a začal psát. I když jsem měl dobrý den, cítil jsem se příšerně, protože jsem přemýšlel ve stylu: 'Bože, musím tu knihu dokončit. Napsal jsem jen 4 strany, přičemž jich mělo být již 40.'

Martin znovu potvrzuje, že závěr seriálu ani odezva fanoušků nebudou mít dopad na knižní konec. Říká, že nemůže potěšit všechny, a tak v první řadě potěší sebe a napíše konec, který mu bude vyhovovat. Dále prozrazuje, že některé fanouškovské teorie jsou správné, zatímco řada z nich je úplně mimo.

Kromě profesního života ale spisovatel mluví také o tom soukromém. Seriál mu zcela zničil anonymitu. Dnes se již nemůže vydat do knihkupectví jako kdysi. Jen tak si sednout a na pár hodin listovat knihami, které by si později odnášel ve velkých taškách.

Poznají mě do 10 minut a následně je kolem mě velký dav. Mnoho získáte, ale také hodně ztratíte. Nechci jít na párty, kde na selfie se mnou čeká nekonečná řada fanoušků. Už to není zábava jako kdysi, nyní je to čistě práce.

Domů
Sdílet
Diskuse