Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2019 17:54
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Soud poslal do vazby 18letého mladíka, který u pražského metra pobodal dva lidi

ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI
Uložit Uložené

Muži a ženě způsobil vážná zranění. Nyní půjde 18letý muž původem z Ukrajiny do vazby. Hrozí mu až 20 let vězení.

Osmnáctiletý mladík, který v pátek u stanice metra B Luka pobodal dva lidi, skončil ve vazbě. V pondělí odpoledne ho tam poslal Obvodní soud pro Prahu 5. Muž a žena, kteří se stali oběťmi tohoto útočníka, jsou ve vážném stavu v nemocnici.

Všechno začalo kolem půl deváté večer v pražské ulici Neustupného. Mladík žádal po kolemjdoucí padesátileté ženě cigaretu, ta mu ji však nedala – mezi zaparkovanými auty ji proto bodl nožem.

Soud poslal do vazby 18letého mladíka, který u pražského metra vážně pobodal dva lidi
Soud poslal do vazby 18letého mladíka, který u pražského metra vážně pobodal dva lidi Zdroj: reprofoto iDnes.tv
Doporučeno
Bestiální vrah Roubal svazoval své oběti, aby se pomalu dusily vlastní vahou. Tělo muže nechal rozežrat v odpadní jímce Bestiální vrah Roubal svazoval své oběti, aby se pomalu dusily vlastní vahou. Tělo muže nechal rozežrat v odpadní jímce 23. července 2019 11:48

Následně se jí zastal jednašedesátiletý muž, toho poranil také. Záchranáři je museli převést na ARO do Motola a do střešovické nemocnice. Měli totiž bodná a řezná zranění a oba jsou momentálně ve vážném stavu.

Mladík se po útoku dal na útěk„Policisté ho zadrželi přibližně čtyři sta metrů od místa události. Byli nuceni použít donucovací prostředky v podobě hrozby namířenou střelnou zbraní, hmatů, chvatů, úderů a kopů, neboť muž byl značně agresivní,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Z důvodu obav, že by mohl mladý muž uprchnout nebo pokračovat v trestné činnosti, ho soud v pondělí poslal do vazby.

Za pokus o vraždu mu nyní hrozí 15 až 20 let, případně dokonce výjimečný trest. Útočil prý nejspíš pod vlivem psychického onemocnění nebo drog

Soud poslal do vazby 18letého mladíka, který u pražského metra vážně pobodal dva lidi
Soud poslal do vazby 18letého mladíka, který u pražského metra vážně pobodal dva lidi
Domů
Sdílet
Diskuse