Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 11:24
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Boxera prohlásili za mrtvého, on však žije. V ringu zemřel jeho bratranec

SPORT
Uložit Uložené

Média obletěla informace, že bulharský boxer Isus Veličkov během zápasu o víkendu zemřel. Není to však pravda.

Svět boxu před několika dny obletěla další smutná zpráva. Média informovala o tom, že v ringu během víkendového zápasu v Albánii zemřel bulharský boxer Isus Veličkov, rodině na oficiální stránce vyjádřila soustrast i samotná organizace WBC. Nebyla to ovšem pravda.

Jak se nyní ukázalo, Isus Veličkov je živ a zdráv. Zesnulým boxerem byl ve skutečnosti Veličkovův bratranec Boris Stančov, který toho dne zápasil načerno pod jménem svého příbuzného.

Video ze zápasu se následně objevilo na YouTube, lidé tak mohou vidět, co celé tragédii předcházelo. Zápas v pérové váze mezi zesnulým Stančovem (černé trenýrky) a domácím borcem Arditem Murjim dospěl až do 5. kola, v tom však Stančov zkolaboval a nepomohla mu už ani rychlá pomoc lékařů. Podlehl srdeční zástavě a smrt prý nastala téměř okamžitě.

Vzhledem k tomu, že Stančov používal licenci svého bratrance, se předpokládá, že používal i jeho lékařské záznamy. Není proto jasné, zda netrpěl nějakými zdravotními komplikacemi, když do zápasu nastupoval.

Za relativně krátké období se však jedná už o třetí smrt v ringu. V červenci tohoto roku totiž zemřeli také boxeři Maxim Dadašev a Hugo Santillan.

Doporučeno
Boxer Maxim Dadašev podlehl zraněním mozku, která utrpěl v ringu Boxer Maxim Dadašev podlehl zraněním mozku, která utrpěl v ringu 24. července 2019 9:46
Domů
Sdílet
Diskuse