Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2019 15:23
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Byl nacistickým dozorcem Ivanem Hrozným, který odřezával zajatcům uši, nebo nevinným člověkem? Netflix představil hrozivý příběh

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V roce 1986 Johna Demjanjuka pracujícího v USA označili za bestii z koncentračního tábora. On to ale popíral.

Byl John Demjanjuk opravdu jen slušným otcem a manželem? Pětidílná dokumentární série rozebírá případ muže, kterého obvinili z toho, že v koncentračním táboře Treblinka mučil a vraždil nevinné zajatce. Mělo jít o takzvaného Ivana Hrozného.

Doporučeno
Z kůže vězňů měla vyrábět stínítka na lampy. Život promiskuitní dozorkyně byl plný sexu a týrání Z kůže vězňů měla vyrábět stínítka na lampy. Život promiskuitní dozorkyně byl plný sexu a týrání 9. března 2019 15:56

Netflix nám už v minulosti nejednou dokázal, že dokumentární série z prostředí soudních procesů zvládá opravdu na jedničku. Připomeňme si například seriál Making a Murderer, v němž jsme sledovali případ Stevena Averyho, který byl nespravedlivě odsouzen za pokus o vraždu a sexuální útok. Krátce poté, co se Avery dostal na svobodu, byl znovu obviněn. Tentokrát přímo z vraždy.

V podobném duchu si tvůrci připravili také dokument o rodilém Ukrajinci, jehož mnozí svědci označovali za bestiálního nacistického dozorce. Ivan Hrozný měl za své éry odřezávat zajatcům uši přímo během práce. Nešlo ale o trest za neuposlechnutí rozkazu, nýbrž o zvrácenou kratochvíli muže bez kousku citu. 

Otázkou zůstává, zda budeš věřit tvrzením obžaloby, nebo obhajobě, a zda se nakonec ztotožníš s verdiktem soudu. Nevinná osoba, či krutý zabiják? Dokumentární sérii The Devil Next Door, která je již aktuálně dostupná na Netflixu, režíroval Daniel Sivan (The Oslo Diaries).

Doporučeno
Auschwitz: Výše postavení vězni šikanovali zajatce, někteří se ale snažili pomáhat Auschwitz: Výše postavení vězni šikanovali zajatce, někteří se ale snažili pomáhat 1. září 2019 12:15
Domů
Sdílet
Diskuse