Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2016 23:08
Čas čtení 0:00
Simon K.

15 časem ověřených faktů legendárního kulturisty Davea Drapera, se kterými se nedá nic než souhlasit

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Nic, jen fakta. Legendární Dave Draper rozhodně trefil hřebíček na hlavičku.

Joe Weider ho jednou nazval blonďatým bombardérem a tato přezdívka mu zůstala. Dave Draper je legenda a zařazuje se do zlaté éry kulturistiky, kterou všichni tak velmi milujeme. Mezi jeho sparing partnery patřil Arnold, ale také Franco Columbu nebo další legenda - Frank Zane. Dave je americký kulturista, který ve svých 21 letech vyhrál první titul, konkrétně Mr. New Jersey. Tím odstartoval několik skvělých úspěchů, nevyjímaje tituly z Mr. America, Mr. Universe či Mr. World. Vždy se věnoval sportu a na střední škole to bylo zápasení, později i gymnastika či plavání, ale jak to už bývá zvykem, zamiloval si cvičení a zmíněné vítězství v New Jersey v roce 1962 ho jen utvrdilo v tom, že by měl pokračovat. Jeho výška činí 183 cm a soutěžní váha se pohybovala okolo 106,6 kg. O životě Davea si napíšeme možná někdy jindy, protože dnes se výhradně zaměříme na jeho 15 časem ověřených faktů.

15 časem ověřených faktů legendárního kulturisty Davea Drapera, se kterými se nedá nic než souhlasit

Ne vždy bývá zvykem, že různé „skvělá fakta a rady“ jsou opravdu skvělými, ale do známého časopisu Flex se dostala stránka, která je snad jedním z nejvíce relevantních výtisků v éře tohoto časopisu. Nic, jen fakta, se kterými musíme jen a jen souhlasit. Dave Draper má aktuálně 73 let, ale toto jsou věci, které budou platit vždy.

15 časem ověřených faktů legendárního kulturisty Davea Drapera, se kterými se nedá nic než souhlasit
Zdroj: www.facebook.com

1. Kombinace silového tréninku a správného jedení je nejpřímější cesta, jak budovat svaly a sílu.
 
2. Správný životní styl a kvalitní odpočinek znatelně přispívají k pokroku cvičence.
 
3. Genetická výbava člověka je faktor, který určuje strukturální, svalový, silový rozvoj a také rychlost progresu v rámci těchto faktorů.
 
4. Mnoho lidí začne cvičit, aby dosáhli nějakých cílů spojených s fitness, nakonec se však vzdají, protože jejich očekávání nebyla naplněna dostatečně rychle a protože vše se jim zdá být náročné.
 
5. Slabě vzdělaní a nezkušení, respektive nezralí trenéři, kteří mají velké oči a obrovská očekávání u sebe nebo klientů, jsou snadnou obětí pro marketing.
 
6. Silový trénink vyžaduje pořádek v cvicích, sériích, opakováních a hodně praxe, zatímco se člověk musí zaměřit na techniku, zapojení svalů, nepohodlí, vytrvalost nebo tempo.
 
7. Stravování a cvičení jsou ve své podstatě a v rámci teorie jednoduché záležitosti, ale v praxi je to už těžší.

 

15 časem ověřených faktů legendárního kulturisty Davea Drapera, se kterými se nedá nic než souhlasit
Zdroj: www.menshealth.nl

8. Pokud člověk tloustne příliš rychle, nabere značnou část hmotnosti ve formě tuku, pokud však hubne příliš rychle, ztratí svalovou hmotu.
 
9. To, že lidstvo selhává v rámci cvičení a správné stravy, nás zabíjí.
 
10. Vnější faktory jako prostředí, atmosféra v posilovně, podpora a inspirace v konečném důsledku výrazně přispívají k procesu tréninku.
 
11. Budování svalů je trvalý proces objevování, i vývoje takových věcí jako jsou například stagnace, zranění a různé překážky.
 
12. Růst svalů je výsledkem pravidelného zvyšování zátěže, ale příliš velké přetížení může způsobit přetrénování nebo zranění.
 
13. Různé pilulky, které jsou doplněny o slogany, že obsahují látky na vyrýsování nebo že jsou výsledkem pokročilých metod, jsou přinejlepším jen romány.
 
14. Jeden z nejlepších argumentů pro cvičení a správné stravování je: „A co když to nebudeš dělat?“
 
15. Budování svalů není omezeno jen v oblasti budování samostatného fyzického zdraví. Jsou zde i faktory jako disciplína, trpělivost a vytrvalost, které k této aktivitě rozhodně patří.

Domů
Sdílet
Diskuse