Tak zdravé a tak chutné. Pokud jsi ještě nezkoušel žádný dezert s dýní, tyto košíčky tě jednoznačně přesvědčí o jejím zařazení do jídelníčku.
Zdravější dezert se už pravděpodobně vymyslet ani nedá. Žádný cukr, mouka a vynikající krém připravený z dýně. Dýně má málo kalorií (pouze 36 na 100 g), je plná vitamínů, minerálů a její máslová chuť je zkrátka skvělá. Dýňovou polévku už jsi asi jedl, ale použitá v dezertech chutná ještě lépe. Košíčky netřeba péct, o to, aby držely pohromadě, se postará mrazák. Tímto receptem potěšíme všechny veganů a také alergiky na laktózu. Dýně se rozhodně bát nemusíš, košíčky chutnají ještě lépe než vypadají.
INGREDIENCE
na košíčky
150 g datlí
50 g ovesných vloček
60 g kešu ořechů
1/2 ČL skořice
1/4 ČL zázvoru
na krém
300 g dýňového hokkaido pyré (uvařená nebo upečená dýňe rozmixovaná na hladké pyré)
30 g kokosového mléka
1 ČL skořice
trochu stévie (libovolné sladidlo dle chuti)
POSTUP
Kešu oříšky a ovesné vločky rozmixujeme na prach. Přidáme k nim skořici, zázvor a promícháme. Datle rozmixujeme spolu s 50 ml vody na hladkou kaši a přidáme je k ostatním surovinám. Vzniklé "těsto" namačkáme do silikonových košíčků a dáme do mrazáku minimálně na 6 hodin (nejlépe přes noc). Na krém jen smícháme dýňové pyré se skořicí, kokosovým mlékem a dosladíme podle chuti. Košíčky naplněné krémem skladujeme v ledničce.
A nezapomeňte, pokud se vám recept podaří, vždy sledujeme #fitcult na Instagramu.
NUTRIČNÍ INFORMACE
(na 1 košíček, z celkového množství jich bude 9)
Kalorie: 119
Bílkoviny: 3 g
Sacharidy: 20 g (z toho vláknina 2 g)
Tuky: 4 g