Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. ledna 2017 15:05
Čas čtení 0:00
Marek R.

Jediná věta od bývalého nastartovala její proměnu, při které zhubla 65 kilogramů. Z Hayley je nová žena a nyní svému ex děkuje

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

I jedna jediná věta dokáže nastartovat proměnu. A to opravdu vynikající!

Protože mnozí máte rádi články o proměnách, jsme zpět s dalším příběhem. Naposledy to byl Danny, který sundal 60 kilogramů a z tučného, nezdravého a nesebevědomého chlapce se stal muž! Dnes si představíme Hayley, která tuto hranici 60 kg ještě předčila o 5 kilogramů. Stala se z ní nová žena a všechno to začalo jednou jedinou větou, kterou jí řekl bývalý přítel.

 

V hlavní roli se tedy představí 25letá Hayley Westoby ze Sydney, která se teprve jako studentka prvního ročníku na univerzitě vypapala díky oblibě v nezdravém jídle, tedy tisícům kalorií denně na 119 kilogramů. No a tato hmotnost již byla moc i pro jejího přítele. Jak to již bývá zvykem, vše se ale obrátilo úplně naruby a z Hayley je nová žena a její postava se určitě líbí i jejímu příteli... tedy, teď už ex-příteli a určitě i mnohým ženám. Hayley pracuje jako marketingová manažerka, a přestože má práce dost, i tak si najde čas na svou novou vášeň, budík si nastaví na 5:30 a před prací si jde zacvičit. No ale pojďme pěkně postupně... 

Původně její plány nebyly nějak velké, umínila si totiž shodit jen 5 kilogramů, ale nový životní styl jí rychle zachutnal a z původních 5 kilogramů jich nakonec shodila až 65. „Rozhodla jsem se nastavit si cíl, který je dosažitelný, a to zhubnout 5 kilogramů. Byla jsem skutečně překvapená, jak rychle se mi to podařilo. Tak jsem se rozhodla pokračovat, vzdělávala jsem se v této oblasti, ať už ve cvičení nebo ve výživě. Teď jsem zhubla 65 kilogramů a jsem opravdu hrdá na to, čeho jsem dosáhla. Už nikdy se nebudu muset stydět za své tělo.

Hayley však nebyla odjakživa dívkou, která měla problém s nadváhou. Ještě před nástupem na univerzitu měla sport ráda, hlavně běhání. Celkově byla aktivní, nejraději měla sprint na 100 metrů, přišlo však nešťastné zranění. Když měla 18 let, poranila si pravé koleno a lékaři jí řekli, ať na běhání už zapomene. Z dívky, která si libovala ve fyzické aktivitě, se tak díky nešťastné události stala dívka, která nic nedělala a její váha šla velmi rychle nahoru. Po zahájení studia na univerzitě si zvykla na studentský život plný alkoholu, zábavy a nezdravého jídla a fit dívka byla velmi rychle minulostí. Domácí vaření bylo také minulostí, protože koupit si nezdravé jídlo a sednout si do baru bylo jednodušší.

Ani si neuvědomovala, jak špatně na tom je, než přišla hádka s přítelem, kterému na konci vyklouzla z úst ta jedna věta. A nečekejte žádná zázračná slova. Jednoduše jí bez sevítky řekl „jsi tlustá a raději zhubni“. Sama však tušila, že to nemyslel špatně a prostě už i on začínal mít starost o její hmotnost. Někdy tedy potřebujete i takové momenty, abyste si uvědomili, na čem jste. Hayley tak vyhodila ze svého jídelníčku nezdravá jídla, dokonce se jako studentka i vzdala alkoholu a sama byla překvapená, jak rychle začala hubnout. Zhubla zmíněných 5 kilogramů, tak se rozhodla zhubnout dalších 5, pak dalších a toto zopakovala nakonec ještě několikrát. Původním 119 kilogramům tak dala sbohem.

Zdravý životní styl byl obrovskou součástí mé cesty. Jakmile jsem začala žít opět fit, okamžitě jsem se opět zamilovala do tohoto způsobu života. Měnila jsem své fyzické aktivity a postupně jsem se začala učit makat i s činkami. Většinu dní teď vstávám o 5:30, abych si stihla zacvičit před prací. Po tréninku si dám ovesné vločky a později na oběd maso se zeleninou.

Největší zásluhy na její přeměně však přisuzuje tomu, že přestala pít alkohol. Lidé si podle ní ani neuvědomují, kolik kalorií se v něm nachází. Ačkoli to pro ni jako sociální naladěnou osobu bylo ze začátku náročné, uvědomila si, že bavit se s kamarádkami dokáže i bez alkoholu. Dokonce se směje na tom, že lidé si někdy ani neuvědomí, že nepije, protože obsah jejího poháru vypadá podobně jako například takový pohár vodky.

I ona však má dny, kdy ji fitko pár dní vůbec neláká, ale jak sama říká, její nový přítel ji neustále podporuje, aby se držela svých cílů. Tato dvojka se dokonce poznala právě ve fitku pár měsíců dozadu a spojuje je tak společná vášeň. Hayley tedy před prací na sobě maká, pak jde do práce a později ještě pomáhá i dalším ženám se svými radami, aby i ony dosáhly vytoužené postavy.

„Kdyby můj ex neřekl tu větu, asi bych nebyla dnes tam, kde jsem. Jsem mu vděčná za to, že mě navedl na mou současnou cestu.“

 

Domů
Sdílet
Diskuse