Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2019 11:00
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Národní investiční plán je hotov. Je v něm zahrnuto 20 tisíc zakázek za 8 bilionů korun

NEWS ANDREJ BABIŠ ČESKO
Uložit Uložené

Návrh na plán, do čeho by se mělo v České republice v rámci dalších 30 let investovat, je hotov.

Návrh národního investičního plánu je hotov, dnes by jej měla projednávat vláda. S touto informací se premiér Andrej Babiš svěřil Lidovým novinám v rozhovoru. Tento souhrn budoucích investic by měl fungovat jako takový seznam, do kterého se vepsalo 20 tisíc důležitých investic, na které by se v rámci 30 let nemělo zapomenout. 

Doporučeno
Babišův audit: Česko má Evropské unii vrátit 451 milionů korun Babišův audit: Česko má Evropské unii vrátit 451 milionů korun 3. prosince 2019 17:45

Prioritou je podle Babiše rezort zdravotnictví, a to hlavně ochrana před kyberútoky, která je prý po útoku na nemocnici v Benešově nutností, doprava, která zahrnuje asi tři čtvrtiny plánu, a klima. Investice by měly vyjít na 8 bilionů korun. 

Doporučeno
Kontrolují, jestli vám politici říkají pravdu. Práci projektu Demagog.cz přibližuje Tereza Stříteská (Rozhovor) Kontrolují, jestli vám politici říkají pravdu. Práci projektu Demagog.cz přibližuje Tereza Stříteská (Rozhovor) 29. října 2019 16:11

„Smyslem je shromáždit veškerý investiční potenciál země na jednom místě. Vytvoří se zásobník projektů, odkud by si měli ministři, hejtmani, primátoři, starostové vybírat a realizovat je podle připravenosti a finančního krytí. Udělali jsme to proto, že se ukázalo, že neexistuje přehled o tom, na čem se dělá, o čem se uvažuje, že to nevědí ani ministři v rámci své gesce,“ upřesnil v rozhovoru Babiš.

Domů
Sdílet
Diskuse