Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2020 11:08
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Praha vítala rok 2020 videomappingem na Národním muzeu. Akce nahradila ohňostroj

NEWS
Uložit Uložené

Budoucností Prahy jsou děti. To bylo téma audiovizuální projekce s názvem My, Praha.

Místo tradičního ohňostroje videomapping. Tímto způsobem se včera vítal nový rok u budovy Národního muzea v Praze, kde hned třikrát proběhla speciální projekce s názvem My, Praha. O tu se postarala agentura Art4Promotion a jejím ústředním tématem byla budoucnost města. Prahu projekce stála skoro 2 miliony korun.

Projekce měla lidem ukázat, že budoucností města jsou zejména děti. Agentura proto do projektu zapojila stovky žáků pražských základních škol, kteří dostali předlohu Národního muzea a měli namalovat, jak si představují svoje město v budoucnosti.

„Vzniklo více než 250 nádherných obrázků. My jsme následně obrázky oživili a jsou tak nedílnou součástí videomappingu,“ uvádí iRozhlas vyjádření agentury. 

Důvodem nahrazení pyrotechniky audiovizuální projekcí byl podle magistrátu neblahý vliv ohňostrojů na zvířata. Videomapping byl spuštěn například také na budovu Státní opery v Praze, kde bude k vidění až do 5. ledna. 

Na své si ale přišli i fanoušci dělobuchů. Tradiční novoroční ohňostroj financovaný z veřejné sbírky v 18:00 ozářil oblohu nad parkem Folimanka. 

Doporučeno
Silvestrovské ohňostroje zabíjí ptactvo, ubližují domácím zvířatům a znečišťují životní prostředí Silvestrovské ohňostroje zabíjí ptactvo, ubližují domácím zvířatům a znečišťují životní prostředí 30. prosince 2018 20:17
Domů
Sdílet
Diskuse