Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2020 10:55
Čas čtení 1:08
Antonín Havlík

Předseda Sněmovny Vondráček zahájil zasedání zdviženým prostředníčkem

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Netradičního gesta si všiml Dominik Feri, který to okomentoval na svém Twitteru.

Na první pohled běžné zasedání Sněmovny zpestřil svým politickým kolegům předseda Radek Vondráček (ANO). Ten má ve své běžné agendě za úkol reprezentovat Poslaneckou sněmovnu a řídit schůze a zasedání. Ve středu zahájil toto zasedání netradičně. Ukázal na ostatní kolegy prostředníček.

Jeho chování si všiml Dominik Feri (TOP 09), který na svém Twitteru zveřejnil video s netradičním gestem. „Pak že jsem tady nejmladší,“ okomentoval Vondráčka. Z pohledu postu předsedy Sněmovny není takové chování standardem

Doporučeno
Zabíjení jako výnosný byznys: na dně Orlické přehrady i uprostřed McDonaldu. Takhle se vraždilo v Česku v 90. letech Zabíjení jako výnosný byznys: na dně Orlické přehrady i uprostřed McDonaldu. Takhle se vraždilo v Česku v 90. letech 22. dubna 2019 21:05

 

Radek Vondráček nechvalně proslul už svým výstupem z března loňského roku. Tehdy totiž uniklo video, na kterém vylezl na předsednický stoleček a začal na něm hrát na kytaru a u toho tančit.

Na záběrech sám sebe potvrdil. „Já se k tomu dokonce hrdě hlásím. Jen to tedy není úplně aktuální, v tu dobu jsem ještě nebyl předsedou Poslanecké sněmovny,“ řekl tehdy Seznam Zprávám. Opozice ho následně vyzvala k rezignaci, která ale neprošla. 

„Asi to byla nějaká klukovina, byla tam rekonstrukce. Není to ani tak vhodné. Předpokládám, že se za to omluví. Asi toho teď lituje,”  reagoval na nevhodný taneček šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

AKTUALIZOVÁNO 11:00: Ke gestu se již vyjádřil sám Radek Vondráček na Twitteru. „Pár slov k dnešnímu gestu před začátkem jednání. Rád bych zdůraznil, že ještě neprobíhala schůze. Byla to reakce na jiné gesto kolegy a kamaráda a samozřejmě se jednalo o legraci,“ napsal a v dalším příspěvku dodal: „Veřejnosti se omlouvám, kolega Láďa Okleštěk se jistě neurazil.“

Domů
Sdílet
Diskuse