Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2020 18:00
Čas čtení 0:54
Antonín Havlík

Český časopis se omluvil. K vydání s herečkou po chemoterapii na hlavní straně přibalil šampón pro husté vlasy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lifestylový časopis způsobil solidní faux pas.

„Když ti jde o život, vlasy ani prsa neřešíš,“ řekla v rozhovoru nového čísla časopisu Story herečka Anna Slováčková. Prochází zrovna obdobím po chemoterapii a článek je o jejím boji s rakovinou. Časopis její portrét, na němž nemá vlasy, použil na hlavní straně aktuálního čísla. 

K vydání však přiložil šampon na husté vlasy. Marketingová akce se v tomto kontextu ukázala jako velmi nevhodná a fotografie titulní stránky časopisu se začala šířit sociálními sítěmi. Proti nevhodné příloze se bouřili i čtenáři. Podle nich jde o neúctu k lidem s rakovinou. „Ráda bych se zeptala, jestli vám přijde v pořádku přibalit s ohledem na titulní stranu a téma rozhovoru k časopisu šampon,“ napsala například uživatelka Juliana.

Český časopis se omluvil. K vydání s herečkou po chemoterapii na hlavní straně přibalil šampón pro husté vlasy
Zdroj: Facebook/Juliana H.
Doporučeno
Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories 31. října 2019 16:00

Čtrnáctideník se po více než týdnu nakonec ke kauze také vyjádřil na své facebookové stránce. Za pochybení se omluvil

„Bohužel došlo na naší straně k neočekávané shodě okolností během procesu a nastalá situace nás velice mrzí. Jedná se o nešťastně nakombinovaný částečný příbal s obálkou Story, kterého velmi litujeme. Se slečnou Slováčkovou jsme v kontaktu a chápe, že to v žádném případě nebyl záměr. Uděláme vše pro to, aby se podobná nepříjemnost už neopakovala,“ přislíbila redakce.

Na titulce časopisu měla být původně jiná osobnost. Změna se řešila až na poslední chvíli a nejde tak v žádném případě o záměr či dokonce marketingovou akci. V přílohách drtivé většiny nákladu je prý diář, který byl na poslední chvíli doplněn právě kosmetikou.

Domů
Sdílet
Diskuse