Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2020 v 18:13
Čas čtení 1:12
Ondřej Jarůšek

Jdou po mně ilumináti, říkal muž z Písku, který střílel za jízdy na auto. Čepici měl vycpanou alobalem

NEWS
Uložit Uložené

Michal V., kterého před nedávnem zadržela policie kvůli střelbě z auta, zřejmě trpěl halucinacemi.

Michal V. z Písku, kterého policie minulý týden zadržela kvůli tomu, že ze svého vozu střílel na předjíždějící auto a později na cisternu s naftou a benzinem, zřejmě trpěl halucinacemi. Vyplývá to ze zjištění, se kterým jako první přišel server iDNES.cz.

Myslel si, že ho pronásledují

K incidentu došlo minulý pátek v ranních hodinách na rychlostní silnici I/4 na České Budějovice, po které řidič uháněl, neboť si myslel, že jej někdo pronásleduje a chce jej unést. Když pak ve zpětném zrcátku uviděl černý vůz Škoda Kodiaq, myslel si, že jej jeho domnělí únosci dostihli. Vytáhl proto pistoli a po autě začal střílet

Řidič Kodiaqu se však snažil pouze předjet a Michala V. nikdy předtím neviděl. S mužem se nikdy nesetkal ani řidič cisterny, který převážel palivo na čerpací stanice. I on se však stal terčem střelby. Pomatený řidič se totiž prý domníval, že cisterna je součástí pasti, která ho má zastavit. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Doporučeno
Řidič zachytil palubní kamerou, jak po něm z vedlejšího auta střílí Řidič zachytil palubní kamerou, jak po něm z vedlejšího auta střílí 16. ledna 2020 v 17:36

Alobal pod čepicí

Michal V. následně skončil v poutech strážců zákona, kteří momentálně zjišťují jeho psychický stav. Je totiž možné, že v době skutku nemusel být při smyslech. Po zadržení muž policistům tvrdil, že „po něm jdou ilumináti“ a kromě toho měl čepici vycpanou alobalem – to prý kvůli tomu, aby jej nemohly zachytit satelity a družice

Podle serveru Aktuálně.cz muž věřil různým konspiračním teoriím a na sociálních sítích sdílel různé dezinformace. Zvláštního chování si všimla i rodina muže několik dní před incidentem. Prý vykazoval známky paranoidních představ, vyprávěl nesmyslné historky a mluvil s Bohem. Bohužel však rodina na tyto varovné signály nestihla zareagovat včas.

Až výjimečný trest

Muž údajně frekventovaně kouřil marihuanu, v minulosti však zkusil i jiné drogy. Za žádný zločin však nikdy dříve trestán nebyl.

Kromě výsledků z psychiatrie policisté momentálně čekají také na výsledky rozboru krve,  aby věděli, zda byl muž pod vlivem alkoholu nebo drog. Hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo až výjimečný trest.  

Domů
Sdílet
Diskuse