Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 20:43
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: Podezření na nákazu koronavirem u muže v Českých Budějovicích se nepotvrdilo

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj a teď i České Budějovice. Podezření na koronavirus u nás přibývá.

V České republice přibývá počet podezření na výskyt nebezpečného čínského koronaviru. Jeden pacient byl prověřován v Kroměříži, další dva případy hlásili hygienici z Moravskoslezského kraje. Nyní se další případ prověřuje v Českých Budějovicích. Jedná se turistu z Číny. Informoval o tom zpravodajský server Novinky.

„Nemocný leží na infekci českobudějovické nemocnice, dostává zdravotní péči, ale nevíme. Ve hře je chřipka, jiné akutní respirační onemocnění, musíme připustit, že je tam určité riziko i této infekce, je to možnost,“  uvedla ředitelka českobudějovické hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová s tím, že výsledek šetření bude známý až v úterý. Potvrdit se může i chřipka.

Doporučeno
Aktualizováno: Další podezření na koronavirus v Česku. V Moravskoslezském kraji evidují další případ Aktualizováno: Další podezření na koronavirus v Česku. V Moravskoslezském kraji evidují další případ 27. ledna 2020 17:17

Na infekčním oddělení nemocnice v Českých Budějovicích se čínský turista nachází od dnešního rána. Do Česka přijel v neděli 26. ledna, do jižních Čech zamířil po cestování z Budapešti do Bratislavy, Vídně a Hallstattu.

Před pár dny bylo v Jižních Čechách prošetřováno další podezření na koronavirus, nebezpečné onemocnění však bylo posléze u pacienta vyloučeno.

Aktualizováno (28.1. – 9:55): Podezření z nákazy koronavirem se u turisty v Českých Budějovicích nepotvrdilo.

Domů
Sdílet
Diskuse