Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 12:40
Čas čtení 1:21
Ondřej Jarůšek

The Last of Us Part II bude první hrou studia, ve které bude sexuální obsah a nahota

TECH
Uložit Uložené

Studio Naughty Dog v jedné z nejočekávanějších her roku ztvární mimo jiné i choulostivá témata.

Datum vydání očekávaného pokračování jedné z nejlepších her poslední dekády se již pomalu blíží a my jsme přesvědčeni, že nám autoři doručí další nezapomenutelný herní zážitek. Trailery naznačují, že v The Last of Us Part II se opět staneme svědky emotivní, ale i brutální jízdy, která bude zřejmě útočit na přední příčky v anketách o nejlepší titul roku. Nyní se navíc dozvídáme, že hra bude obsahovat i jednu zajímavou novinku.

The Last of Us Part II bude totiž vůbec první hrou vývojářského studia Naughty Dog, která bude obsahovat i sexuální obsah. Informoval o tom zahraniční server Dualshockers. Hra dostala od organizace ESRB, která uděluje ratingy hrám ve Spojených státech a Kanadě, rating M/17+ (v Evropě PEGI 18), což je stejné označení, které měl i minulý díl. Rozdíl je však v bližším popisu ratingu.

Doporučeno
10 minut z hraní The Last of Us 2 odhaluje psy, nové herní mechaniky, obrovské levely a krásnou grafiku 10 minut z hraní The Last of Us 2 odhaluje psy, nové herní mechaniky, obrovské levely a krásnou grafiku 26. září 2019 19:51

V případě předchozí části série hra obsahovala tzv. „Sexual Themes“, tedy sexuální témata – to konkrétně znamená zmínky o sexu nebo sexualitě. U The Last of Us Part II se však jedná o tzv. „Sexual Content“, v překladu sexuální obsah. To v praxi znamená, že se ve hře objeví neexplicitní zobrazení sexuálních aktivity a částečná nahota.

Větší příklon k těmto choulostivějším tématům má pravděpodobně spojitost i s tím, že naše hlavní hrdinka dospěla. Děj hry se bude odehrávat 5 let po událostech z jedničky a z malé Ellie je už mladá žena. V jednom z trailerů jsme navíc mohli Ellie vidět, jak se na večírku líbá s další dívkou. Uvidíme tedy, zda se dámy ve hře nakonec sblíží i o něco víc.

O ději jako takovém v současné době příliš mnoho detailů neznáme. V kostce víme jen to, že ústřední dvojka z předchozího dílu Ellie a Joel se usadí v městečku Jackson ve státě Wyoming, kde se snaží žít v klidu a míru. Osud jim to ale nepřeje a Ellie se po jisté násilné události vydává na drsnou cestu za spravedlností

Hra The Last of Us Part II vychází 29. května 2020 exkluzivně pro konzoli PlayStation 4. Sběratelská edice hry bude obsahovat sošku Ellie, 48stránkový mini art book, digitální soundtrack, steelbook, děkovný dopis od tvůrců a v neposlední řadě repliku náramku, který nosí hlavní hrdinka.

Domů
Sdílet
Diskuse