Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 20:38
Čas čtení 0:54
Antonín Havlík

Ben Cristovao míří na letošní Eurovizi. Bude zastupovat Českou republiku se skladbou KEMAMA

HUDBA
Uložit Uložené

Česko bude mít letos na Eurovision Song Contest zastoupení v podobě zpěváka Bena Cristovaa.

Dvaatřicetiletý zpěvák Ben Cristovao postoupil do semifinále Eurovision Song Contest a bude tam reprezentovat Českou republiku. Vyhrál tak národní kolo, kde mezi sebou bojovalo sedm hudebních umělců o přízeň jak odborné hudební poroty, tak domácích i zahraničních posluchačů. Informovala o tom Česká televize, na které se Eurovize pravidelně vysílá.

Porotu zaujal skladbou KEMAMA, která se odlišuje od Benovy standardní tvorby.  „Budu mít trochu jinou image, bude to zas trochu jinej styl, než jste zvyklí. Jsem nervózní, napjatej, ale šťastnej,“ napsal na Instagramu před vydáním skladby a také poděkoval svým fanouškům. „Song jsem psal tak nějak ze života a zároveň jsem do nej chtěl dostat tu radost, která ke mně patří,“ dodal. 

Doporučeno
Ben Cristovao má chuť se dávit tím, co ty nedokážeš strávit. Ve videoklipu leze na vrchol světa a trénuje na důležitý zápas Ben Cristovao má chuť se dávit tím, co ty nedokážeš strávit. Ve videoklipu leze na vrchol světa a trénuje na důležitý zápas 10. května 2019 13:11

Svou skladbou Ben 22 body z 24 možných překonal i mladou zpěvačku Elis Mraz a Čis Tho, kteří reprezentovali se skladbou Wanna Be Like a skončili na druhém místě. Národní kolo bylo letos úspěšné, podle organizátorů klipy na internetu zhlédlo téměř 1,5 milionu diváků. „Těší nás i rostoucí zájem o tuto soutěž, což potvrzuje zájem fanoušků, kterých letos hlasovalo o deset tisíc více než loni,“ řekl vedoucí delegace Cyril Hirsch.  

Semifinále proběhne 14. května a právě na něm se bude rozhodovat, zda Ben postoupí i do kola posledního – tedy finálového. Galavečery, na kterých interpret spolu s reprezentanty dalších zemí vystoupí, se odehrají v Rotterdamu. Soutěž totiž vždy hostí země, ze které pochází výherce předchozího ročníku. Tím loni byl nizozemský zpěvák Duncan Laurence.

Domů
Sdílet
Diskuse