Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. února 2020 12:17
Čas čtení 1:04
Daniel Mikolášik

Kolik bude stát PlayStation 5? Cena konzole bude vyšší, než jsme předpokládali

TECH
Uložit Uložené

Jen výrobní náklady jednoho kusu vycházejí na 450 dolarů.

Poslední měsíce stále častěji unikají neověřené informace ohledně toho, jak by měl očekávaný PlayStation 5 vypadat, jaké by měl mít parametry nebo kdy by měl vyjít. Sony avizovalo příchod nové generace konzole už koncem roku 2019 a od té doby gamerská obec napjatě čeká.

Pravděpodobně všechny hráče však zajímá to, kolik budou muset za PS5 zaplatit. Jak informuje portál CNET, konzole nás pravděpodobně vyjde pořádně draho. Jedním z hlavních důvodů má být už jen fakt, že samotné výrobní náklady jednoho modelu vycházejí na 450 dolarů.

Doporučeno
Sony odhalilo logo PS5 a internetu bylo k smíchu. Přesto to je nejlajkovanější herní obrázek na Instagramu Sony odhalilo logo PS5 a internetu bylo k smíchu. Přesto to je nejlajkovanější herní obrázek na Instagramu 10. ledna 2020 7:37

PS4 měl výrobní cenu přibližně 380 dolarů a zpočátku se prodával za 399 dolarů. To znamená, že podle odhadů bude pátá generace pravděpodobně stát přibližně okolo 500 dolarů. Vyšší cenu způsobují dražší součástky či paměti DRAM a NAND, které se používají i v nejnovějších smartphonech včetně nedávno představeného Samsungu Galaxy S20.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa TeknoTürkiye (@teknotr19),

Šéf Sony Interactive Entertainment Jim Ryan prozradil, že se PS5 dočkáme koncem roku 2020 (údajně říjen) a také máme potvrzených pár detailů o hardwaru. Hlavní architekt konzoly Mark Cerny (pro Sony vytvořil už i PS4) prozrazuje, že podporovaný Ray Tracing (technologie pracující s komplexními zvukovými a obrazovými efekty v 3D prostředích) nebude jen softwarovým upgradem.

Ray tracing bude vycházet přímo z čipu v GPU, takže hry na novou generaci konzolí budou vypadat opravdu úchvatně. Změnou projde i instalování her. PS5 bude mít SSD (ne HDD). Jde o mnohem rychlejší úložiště dat. Konzole bude mít 4K Blu-ray mechaniku a změnou projde i ovladač. Nástupce DualShocku 4 bude mít adaptivní tlačítka (L2, R2). Hráč by tak měl cítit rozdíl mezi natahováním tětivy na luku a střílením ze zbraně.

Domů
Sdílet
Diskuse