Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2020 12:28
Čas čtení 1:39
Ondřej Jarůšek

Je Deontay Wilder lhář? Po prohře s Tysonem Furym lidé sdílí video, které má vyvracet boxerova slova o příliš těžkém kostýmu

SPORT
Uložit Uložené

Deontay Wilder si prý kvůli příliš těžkému kostýmu unavil nohy. Lidé jej však kvůli staršímu videu obviňují ze lži.

Poslední zápas nedopadl pro amerického boxera Deontaye Wildera podle představ. V ostře sledované odvetě s britským showmanem Tysonem Furym nejenže prohrál poté, co jeho roh v 7. kole vhodil do ringu ručník, ale navíc v celém zápase takřka zhola nic nepředvedl – „Gypsy King“ mu jednoduše svým dominantním výkonem nedal prostor pro žádný signifikantní útok.

Doporučeno
Král je zpět: 10 nejlepších zápasů Tysona Furyho Král je zpět: 10 nejlepších zápasů Tysona Furyho 25. února 2020 16:20

Brzy po prohře pak přišel do té doby neporažený šampion organizace WBC v těžké váze s vysvětlením, proč od něj diváci neviděli více aktivity. Důvodem podle něj měl být robustní kostým, ve kterém do ringu nastoupil. Ten prý totiž se všemi částmi a bateriemi váží okolo 20 kilogramů, kvůli čemuž se boxerovy nohy měly unavit ještě dříve, než zápas vůbec začal.

Zbabělec a lhář, říká rival 

S tímto vysvětlením však ranař Wilder u fanoušků příliš nepochodil. Právě naopak. Po těchto slovech se na něj ze strany boxerských nadšenců svalila poměrně velká vlna posměchu, ke kterému se nyní přidávají ještě obvinění ze lži – kvůli rok starému videu.

Konkrétně se jedná o rozhovor se známým komikem a komentátorem UFC Joem Roganem v rámci jeho podcastu, v němž se právě Deontay Wilder objevil jako host. V rozhovoru se Wilder rozpovídal mimo jiné o svých tréninkových metodách a v jedné části zmínil, že vždy trénuje s 20kilovou vestou. To mu prý pomáhá aktivovat rychlá svalová vlákna.

Právě tato část rozhovoru nyní začala kolovat po sociálních sítích a jedním z těch, kdo video sdílel, je známý britský boxer Dillian Whyte. Právě mezi ním a Wilderem to už nějakou dobu vře a svým komentářem nyní Whyte přilil ještě trochu oleje do ohně„Žádné překvapení, jsi zbabělec a lhář,“ vzkázal na Twitteru Wilderovi.

V podobném duchu se na sociálních sítích nebo v komentářích přímo pod videem na YouTube nyní vyjadřuje i řada fanoušků, kteří Wilderova slova v Roganově podcastu vnímají jako důkaz toho, že vyjádření ohledně příliš těžkého kostýmu bylo pouhou výmluvou pro prohru.

Další odveta v létě?

Deontay Wilder se po své první prohře v kariéře rozhodl se svým týmem využít klauzuli ve smlouvě, podle které má s Tysonem Furym nárok na další odvetu. Prý by k ní mohlo dojít v létě tohoto roku„Nejsem zahořklý. Výhru Furymu přeju. Za tu cestu, kterou urazil, a za všechno, co ve své kariéře dokázal, si ji zaslouží,“ řekl nedávno pokorně Wilder s tím, že vítězi gratuluje.

Domů
Sdílet
Diskuse