Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2020 11:51
Čas čtení 0:38
Antonín Havlík

Téměř polovina strážníků v Jablonci nad Nisou má koronavirus nebo jsou v karanténě

NEWS PRÁCE
Uložit Uložené

Práce městské policie ve městě ale v ohrožení prý není.

Městská policie v Jablonci nad Nisou řeší problém. Polovina strážníků se tam totiž nakazilo koronavirem nebo byli preventivně umístěni do karantény. Píše o tom město na svých oficiálních stránkách.

Jak uvedl ředitel jablonecké městské policie Roman Šípek, šest lidí je pozitivních a patnáct dalších skončilo v karanténě. Celkem ve městě působí 47 strážníků, čili téměř polovina z nich nemůže pracovat. Činnost městské policie prý ale nijak ohrožena není. Déle vykonávají svou činnost.

Doporučeno
Babiš: Máme rezervu 75 milionů roušek, zásoby máme na 2 měsíce pro celé Česko Babiš: Máme rezervu 75 milionů roušek, zásoby máme na 2 měsíce pro celé Česko 27. července 2020 19:06

„Při výkonu své služby všichni dbají na zvýšenou opatrnost, používají roušky, pravidelně ionizují vozy, uniformy a další pomůcky, které při své práci využívají. Pozornost je věnována také samotné budově městské policie, která je též pravidelně ionizována,“ uvedl Šípek.

Ve městě je kvůli nedostatku zaměstnanců zavřené i veřejné koupaliště. „Situace v jabloneckém bazénu se nemění, zůstávají dva pozitivní zaměstnanci, dalších osm je v karanténě,“ uvedl Jan Ullmann, jednatel SPORTu Jablonec s.r.o.

Veřejnost nesmí ani do domovů pro seniory U Přehrady a Jablonecké Paseky. Město je totiž ohniskem nákazy, nejde však o vážné případy, žádná další opatření proto hygienická stanice nezavedla.

Domů
Sdílet
Diskuse