Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 11:38
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

V Česku budou celý týden tropy, v Praze a Brně bude platit teplotní výstraha

NEWS BRNO ČESKO
Uložit Uložené

V celém pracovním týdnu nebude den, kdy by maximální teplota nepřekročila 30 °C.

Česká republika se může těšit na opravdové letní počasí, zbystřit by však měli všichni, kterým tropické počasí nedělá dobře. Maximální denní teploty totiž přesáhnou každý den 30 °C. Nejtepleji by mělo být v pondělí a ve čtvrtek. Meteorologové právě z tohoto důvodu vydali teplotní výstrahu, která platí pro Prahu i Brno.

Doporučeno
V Bělorusku vypukly po volbách nepokoje. Diktátor Lukašenko povolal armádu a omezil internet V Bělorusku vypukly po volbách nepokoje. Diktátor Lukašenko povolal armádu a omezil internet 10. srpna 2020 8:02

To, že bychom se měli připravit na pořádné teplé počasí, potvrzují i meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. Počasí bude svědčit odpočinku u vody, jelikož bude opravdu letní. Nejtepleji z celého týdne by mělo být v pondělí, kdy se očekává až 33 °C, druhým nejteplejším dnem bude čtvrtek s 32 °C.

Mapa výstrah, jež je součástí portálu ČHMÚ, o vedru informuje i vizuálně. Přestože se počasí stále mění a mapa tak vypadá jednou za dvě minuty jinak, s jistotou můžeme říct, že horko zasáhne Prahu, Středočeský kraj a Brno. Mapa hodinu před polednem varovala před horkem prakticky všechny kraje.

V Česku budou celý týden tropy, v Praze a Brně bude platit teplotní výstraha
Zdroj: ČHMÚ

Nejedná se však o jedinou výstrahu, kterou meteorologové vydali. V pondělí bychom neměli zapomenout deštníky, jelikož hrozí i bouřky„Odpoledne se v bouřkách se ojediněle vyskytnou přívalové srážky s úhrny kolem 35 mm,“ stojí v týdenní předpovědi počasí. Déšť osvěží horké Česko pravděpodobně ve středu. V pátek se shluknou bouřkové mraky nad naším územím taktéž. Nebude se však jednat o nijak zvláštní či jinak nebezpečnou anomálii.

Domů
Sdílet
Diskuse