Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 14:16
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Žhář z Bohumína byl obviněn, hrozí mu doživotí

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Muž, který zapálil byt v panelovém domu na Karvinsku a může tak za smrt 11 lidí, stráví v nejkrajnějším případě zbytek života za mřížemi.

Nejtragičtější požár v historii samostatné České republiky má obviněného. Čtyřiapadesátiletý muž, který se policistům přiznal k sobotnímu úmyslnému zapálení bytové jednotky v panelovém domu na Nerudově ulici v Bohumíně, při kterém zemřelo jedenáct lidí, může strávit zbytek života za mřížemi. V pondělí byl obviněn z vraždy. Informuje o tom tn.cz.

Doporučeno
Rasističtí Češi komentují tragický požár v Bohumíně, kde zemřely i děti. Spekulují o tom, že šlo o Romy Rasističtí Češi komentují tragický požár v Bohumíně, kde zemřely i děti. Spekulují o tom, že šlo o Romy 9. srpna 2020 18:42

V bytě mu uhořel syn, vnuk i exmanželka, přesto se policistům bezprostředně po činu přiznal s údajně klidným hlasem. Zdeněk K., jenž má mít na svědomí sobotní žhářský útok v bohumínském paneláku, byl v pondělí obviněn z mnohonásobné vraždy. Muž takto údajně řešil partnerský spor

„Byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy a ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, za což mu hrozí 20 let až výjimečný trest,“ sdělil serveru tn.cz státní zástupce Michal Król.

Król je zároveň osobou, která může podat návrh na vzetí muže do vazby. Policie tomto jednání informovala i na svém Twitteru. 

Přeživší stále bojují o život

Po požáru se v nemocnici stále zotavují čtyři osoby, dvě z nich jsou stále ve vážném stavu. Incident si celkově vyžádal jedenáct životů, mezi nimiž byly i tři děti. Šest z nich uhořelo v plamenech a pět přišlo o život skokem z okna ve snaze se před ohněm zachránit. Skok z jedenáctého patra, které bylo třicet metrů nad zemí, se však téměř vylučoval s možností vyváznout byť jen s vážnými zraněními..

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Podle vyšetřování policisté zjistili, že se požár šířil nezvykle rychle, což způsobil akcelerant, benzín, kterým pachatel měl polít dveře. Podle obviněného muže mělo jít pouze o pohružku, nikoho prý zabít nechtěl. Výpověď však neodpovídá faktu, jelikož všechny pokoje úplně shořely

Domů
Sdílet
Diskuse