Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2020 v 7:06
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Další rekord: V Česku přibylo 680 nově nakažených, v Praze se zřejmě zpřísní opatření

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Česku se opět zvýšil počet nově nakažených.

V České republice bylo ve čtvrtek onemocnění covid-19 prokázáno u 680 lidí. To je nejvíce od vypuknutí pandemie. Byl tak překonán rekord z předešlého dne, kdy úřady hlásily 649 nově nakažených. O aktuálních statistikách informovalo ministerstvo na svých webových stránkách.

V tuto chvíli ministerstvo zdravotnictví eviduje 7 196 aktivních případů, celkově se v Česku nakazilo 26 452 lidí. Za včerejšek přibylo 193 vyléčených, jejich počet se tak zvýšil na celkových 18 830. Provedeno u nás bylo přes 930 tisíc laboratorních testů.

Hospitalizováno je v současnosti 177 pacientů, což je stále podstatně méně, než tomu bylo na jaře. Ve vážném stavu se nachází 40 osob. V souvislosti s novým typem koronaviru SARS-CoV-2 zemřelo 426 lidí.

Doporučeno
PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? 1. září 2020 v 10:53

Podle mapy zveřejněné na stránkách ministerstva zdravotnictví se aktuálně nejvýraznější ohnisko nákazy (po přepočtu na 100 tisíc obyvatel) nachází na Hodonínsku. Dalšími ohnisky jsou Třebíčsko, Svitavsko, Praha a Tábor. Předpokládá se, že v Praze budou v nejbližších dnech zavedena nová opatření, která mají zabránit šíření nákazy.

Domů
Sdílet
Diskuse