Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2020 13:44
Čas čtení 1:02
Miriam Rumanková

Dánský vynálezce přiznal, že v ponorce zavraždil novinářku a její tělo později rozčtvrtil

NEWS KRIMI
Uložit Uložené

Peter Madsen vraždu spáchal před třemi lety ve své podomácku vyrobené ponorce.

Průběh vraždy se poprvé odtajnil poté, co se 49letý vynálezce z Dánska přiznal k vraždě v dokumentu, který byl odvysílán. V telefonickém rozhovoru odpověděl na otázku, zda zabil Kim Wall. „Je pouze jediný viník a tím jsem já,“ řekl Madsen, informuje TV Markíza. Čin měl i sexuální podtón.

Peter zavraždil novinářku na volné noze večer 10. srpna v roce 2017 na palubě své podomácku vyrobené ponorky. Švédská žurnalistka ho navštívila, protože s ním chtěla udělat rozhovor. Madsen její tělo rozčtvrtil a jeho části hodil do moře. Její zohavené ostatky našla dánská policie v moři 21. srpna 2017, 11 dní poté, co s vynálezcem dělala rozhovor. Dána za vraždu soud v Kodani odsoudil na doživotí. 

Kim Wall zkoumala příběh dánského vynálezce, a proto s ním plánovala udělat rozhovor. Naposledy ji viděli 10. srpna večer, když s ním odjela v jeho čtyřicetitunové ponorce UC3 Nautilus, kterou si sám postavil a kotvil s ní v kodaňských vodách. Její přítel následující den zavolal policii, protože se novinářka z cesty nevrátila. Petra Madsena zachránili na moři poté, co se v ten samý den potopila jeho ponorka. Policie se domnívá, že plavidlo úmyslně potopil. Znetvořeného trupu mladé novinářky si všiml kolemjdoucí cyklista 21. srpna, avšak její hlavu, nohy a oblečení uložené v pytlích našli policejní potápěči až 6. října.

Doporučeno
Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang Fanoušci na mě házeli kelímky s pivem a nadávali, to mě zocelilo, říká brankář Le Giang 8. září 2020 16:53

Na soudním procesu zaznělo i to, že vražda novinářky měla i sexuální podtón a vynálezce zabil oběť kvůli jeho temné sexuální fantazii. Peter svou výpověď několikrát měnil a tvrdil, že novinářka zemřela v důsledku poklesu tlaku v ponorce a jeho plavidlo zamořily toxické plyny. V další výpovědi se přiznal k rozčtvrcenými jejího těla, ale ne k samotné vraždě.

Domů
Sdílet
Diskuse