Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2020 7:36
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo více než 1 500 nakažených, máme už přes 13 tisíc aktivních případů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Už několikátý den po sobě padl v Česku rekord v počtu nově nakažených. V sobotu jich přibylo 1 541, což je za celou dobu od vypuknutí epidemie nového typu koronaviru SARS-CoV-2 zcela nejvíce. Informuje o tom web ministerstva zdravotnictví.

Doporučeno
Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí 10. září 2020 10:23

V tuto chvíli je u nás 13 739 aktivních případů. Celkem se nakazilo 35 401 lidí a 21 209 osob se vyléčilo. Od začátku září u nás zemřelo 29 lidí, čímž celkový počet obětí vzrostl na 453. Za poslední se týdny u nás zvýšil i počet hospitalizovaných, který už je skoro 297, z toho 69 pacientů je ve vážném stavu. 

Přesný počet provedených testů za sobotu zatím není známý, v pátek se jich však provedlo přes 18 tisíc. O víkendu se ovšem zpravidla testuje méně než v pracovní dny.

Kromě Prahy je situace zhoršená i v dalších regionech, které ministerstvo zdravotnictví označilo na svém semaforu oranžovou barvou. Konkrétně se jedná o Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště.

V Česku přibylo více než 1 500 nakažených, máme už přes 13 tisíc aktivních případů
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Kvůli zhoršující se epidemiologické situace zařadili Česko na seznam rizikových zemí Švýcaři a Dánové, nyní o tom uvažuje i Slovensko. Některé další země svým občanům nedoporučují navštěvovat Prahu.

V současnosti u nás platí povinnosti nošení roušek v MHD a všech vnitřních prostorách, výjimku mají mimo jiné sportovci. V příštím týdnu by každý senior v Česku nad 60 let měl od vlády obdržet zdarma pět roušek a jeden respirátor FFP 2. Doručovat je bude Česká pošta.

Domů
Sdílet
Diskuse