Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 15:19
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Česká rodina chtěla propašovat 665 kilo zlata a stříbra za více než 18 a půl milionu. Poklad vezla z Rakouska do Švýcarska

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Na hraničním přechodu Feldkirch-Wolfurt je ale vychytali celníci.

Zajímavý úlovek si mohli připsat rakouští celníci. Při rutinní hraniční kontrole přetíženého vozidla na přechodu Feldkirch-Wolfurt se jim však před očima zhmotnil obrovský poklad. Česká rodina, kterou zastavili, údajně převážela 665 kilogramů zlata a stříbra v celkové hodnotě 18,65 milionů korun, informují Novinky.cz s odkazem na server deníku Heute.

Doporučeno
Kolik berou Ovčáček nebo hradní kancléř Mynář? Hrad uveřejnil platy vysokých úředníků Kolik berou Ovčáček nebo hradní kancléř Mynář? Hrad uveřejnil platy vysokých úředníků 15. září 2020 11:04

Celkem 707 stříbrných a 74 zlatých prutů našli rakouští celníci na přechodu Feldkirch-Wolfurt  na rakouské straně ve vozu jedné české rodiny. Jejich vůz byl vybrán na kontrolu poté, co byl evidentně přetížen. Když celníci otevřeli kufr, nestačili se divit; rodina v něm převážela 662 kilogramů stříbra. Prohledali proto i zavazadla všech osob v autě. V tašce dcery našli dalších 74 zlatých prutů o váze 3,25 kilogramů.

Přestože u nich bylo nalezeno tolik zlata a stříbra, rodina tvrdila, že si přijela do Lichtenštejnska pouze vybrat 4000 eur, a že měla namířena do švýcarského Curychu. Celníci však byli jiného názoru. Domnívali se, že se rodina chtěla s pokladem v celkové výši 18,65 milionů korun vyhnout clu, které by v takovém případě činilo 2,6 milionu korun.

Česká rodina si tak zadělala na pořádné problémy. Při tranzitu zboží nad celkovou hodnotu 10 tisíc eur se musí nahlásit příslušným úřadům. 

Domů
Sdílet
Diskuse