Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 18:33
Čas čtení 2:03
Vojtěch Vanda

Těhotného slowthaie rozkrájí při porodu jako svatební dort. V novém klipu jak z noční můry nakonec sní jeho dítě

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Track feel away je přitom svým charakterem spíše uklidňující oddechovka věnovaná jeho malému zemřelému bratrovi.

Ať se na nás nikdo nezlobí, ale při vyřknutí jména slowthai si nevybavíme tvrdé trapové nebo grimové, technicky excelentně zvládnuté punchlines, ale spíše procítěnou lyriku. Northamptonský básník přichází s dojákem v den, jenž memoruje odchod jeho mladšího bratra na věčnost. Připravte si kapesníky.

Doporučeno
Kdo je Král flow? James Cole. Jeho ambient si užívají i metaloví posluchači Kdo je Král flow? James Cole. Jeho ambient si užívají i metaloví posluchači 15. září 2020 15:51

Slowthaie jsme označili za jedno z deseti nejvíc hot rapových jmen roku a mladý Tyron nezklamal ani nyní. I když by se asi chtělo s každým jeho releasem slavit, tentokrát se můžeme akorát v poklidu culit a houpat do rytmu. Nový single feel away, jenž dostal rovnou i videoklip, k tomu vybízí, každopádně forma snímku nás trochu vyvádí z míry. Abstrakci se v něm rozhodně meze nekladou. 

Text byl totiž sepsán jako vzpomínka na raperova mladšího bratra, který podlehl těžké nemoci v útlém věku. Nenajdeme tam o něm ale ani zmínku. Spíš se jedná o testament volným vztahům, teenagerskému chování a uvítání dospělého života v seriózním vztahu, pro který je umělec ochotný se vzdát života, který vedl dřív. Sice jej okolnosti mění, avšak on to nevnímá jako špatnou věc, naopak.

Píseň tentokrát ani nenapsal sám; s jeho tvorbou, podle webu Genius, mu vypomáhala i legendární zpěvačka, textařka a nositelka několika cena Grammy Mariah Carey. Producent Mount Kimbie pojal celou věc melancholicky, což podtrhl i hlas anglického zpěváka Jamese Blakea. Fanoušek proto logicky očekává, že i vizuál k tracku bude jaksi klidnějšího rázu. A on se tak i zpočátku jeví, než se ve skutečnosti, s takovou cynickou výkrutou, projeví. 

Potomkův příchod na svět si totiž vezme na starost sám interpret. Vymění si s partnerkou, kterou v nemocnici požádal o ruku, těhotenství, a sám si sedá na rodící lůžko. V tom okamžiku jej jeho přítelkyně podvede s doktorem, kterého si na místě vezme. Čili v momentě, kdy se raper snaží o to, aby porodil zdravé dítě, ostatní kolem něj slaví sňatek novomanželů. Jako dezert, svatební dort, si nakonec rozkrájí samotného rodiče. 

A aby nebylo šílených výjevů málo, fanoušek, z pozice třetí osoby, nakonec novorozeně sní. Hádáme, že se jedná o metaforu rozpolcených vztahů, možná by to ale šlo pojmout trochu šetrněji.

Doporučeno
Sestavili jsme žebříček deseti rapových interpretů, kteří budou v roce 2020 nejvíc hot Sestavili jsme žebříček deseti rapových interpretů, kteří budou v roce 2020 nejvíc hot 20. března 2020 12:25

Ať už to je jak chce, video odpovídá raperově charakteru a šílenému charisma, kterým je ve svých tracích známý. Ve skutečnosti se však údajně jedná o jednu z nejmilejších osob v průmyslu, ostatně jak tvrdí například Kenny Beats nebo Zach Fox. Tento mix bláznovství a sentimentu se jednoznačně do „memoranda“ otisklo. Doufejme tedy, že jej jeho malý bratříček Michel Jones ocenil.

Domů
Sdílet
Diskuse