Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 10:18
Čas čtení 0:49
Daniel Kopejska

Německo plánuje zařadit Česko do rizikových oblastí

ZDRAVÍ KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Počet mrtvých i nakažených stoupá, Německo tak rozhoduje o zařazení České republiky do té nejrizikovější kategorie států.

Kvůli rychlému nárůstu počtu nakažených se Německo rozhoduje k razantnímu kroku. Zařadí Česko mezi rizikové oblasti. Češi tak budou moci vycestovat do Německa pouze s negativním testem na nemoc Covid-19 nebo s tím, že na 14 dní půjdou do karantény. Konkrétní podrobnosti dále vyjednává ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, který o tom informoval na Twitteru.

Hlavní město Praha je Německem vnímáno jako rizikový region již od 9. září. Ve vnitrozemí probíhají namátkové policejní kontroly. Za porušení jednotlivých zemských karanténních nařízení hrozí vysoké finanční pokuty. Podle velvyslanectví v Berlíně musí každý, kdo přijíždí z Prahy nebo Středočeského kraje, podstoupit čtrnáctidenní karanténu a nebo předložit negativní test, který je platný 48 hodin po odebrání vzorků.

Tato pravidla se mohou brzy rozšířit na celé území České republiky. Naopak Česko eviduje Německo jako zemi s nízkým rizikem nákazy. 

Doporučeno
Roman Prymula: Nejsem ministr covidu. Budeme apelovat na školy, aby v pátek vyhlásily ředitelské volno Roman Prymula: Nejsem ministr covidu. Budeme apelovat na školy, aby v pátek vyhlásily ředitelské volno 22. září 2020 9:49

Momentálně je v Česku evidováno 50 764 případů nákazy, 25 425 vyléčených pacientů a 522 úmrtí. Německo hlásí jen za pondělí nárůst 1821 nových případů nákazy. Německo má sice osmkrát více obyvatel než Česko, má ale jen o 345 nakažených za pondělí více než my.

Domů
Sdílet
Diskuse