Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2020 15:19
Čas čtení 6:08
Daniel Kopejska

Nejzajímavější fotbalové přestupy letního přestupového období

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Skončilo letní přestupové období, můžeme se tak poohlédnout na nejzajímavější přestupy, které se přes léto zatím udály ve fotbalovém světě.

Celosvětově se fotbal vrátil a fanouškům tak dopuje emoce do žil. Samozřejmě se začátkem všech lig se nese i letní přestupové období, které bylo letos prodloužené až do 5 října. Do té doby mohly týmy shánět nové akvizice a nebo naopak hráče prodávat.

Letošní přestupové okno není výjimkou a dočkali jsme se několika velkých překvapení a megapřestupů. Dokonce i nejlépe placený český fotbalista se dočká změny angažmá. Nejdražší dosavadní přestup je do londýnské Chelsea a jedná se o vytáhlého ofenzivního univerzála. O přestupových částkách informuje Transfermarkt.

Doporučeno
Los Evropské ligy: S kým se utkají Sparta, Liberec nebo Slavia? Los Evropské ligy: S kým se utkají Sparta, Liberec nebo Slavia? 2. října 2020 14:34

Timo Werner

RB Lipsko – Chelsea

Německý rychlonohý forward, který donedávna hrál bok po boku s Patrikem Schickem, bude nyní nabízet svoje služby londýnské Chelsea. Přestupová částka se vyšplhala na 53 milionů euro a fanoušci doufají, že Werner zakotví v jedenáctce modrých. Čtyřiadvacetiletý útočník byl jeden z nejnebezpečnějších v Bundeslize a čeká ho velký test, zda obstojí i v tvrdé kontaktní anglické Premier League.

V Lipsku využíval svou rychlost a jeho spoluhráči mu často čechrali balóny za obranu, kde Timo Werner chladnokrevně zakončoval za záda gólmanů a sbíral ocenění pro hráče měsíce. Těšíme se na jeho výkony na Stamford Bridge.

Gareth Bale

Real Madrid – Tottenham (hostování)

Dlouhodobě nespokojený Bale se vrací do svého milovaného Tottenhamu, odkud si ho španělský gigant ulovil v roce 2013 za tehdejší rekordní částku pravděpodobných 91 milionů eur. Velšský křídelník byl v poslední době doslova pronásledován zraněními a jeho výkony kolísaly.

Po hromadě kontroverzních incidentů, ze kterých vyplívalo, že Bale nadále nechce oblékat dres bílého baletu, přišel vymodlený přestup fanoušků Tottenhamu. Sice se jedná o roční hostování, ale můžeme očekávat, že Bale si jen tak dres Realu Madrid znovu neobleče. Jeho levá noha, ve které má ofenzivně laděný Bale dynamit, bude tak opět bavit fanoušky na Tottenham Hotspur stadium.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Thanks for the unbelievable welcome. It’s great to be back! Well done to the boys today too ⚪

Příspěvek sdílený Gareth Bale (@garethbale11),

Leroy Sané

Manchester City – Bayern Mnichov

Leroy Sané tvoříl společně s Raheemem Sterlingem a Sergiem Aguerem útočný trojzubec Manchesteru City. Citizens se však budou muset s mladým německým reprezentantem rozloučit. Ten se totiž vrací do své země k šampionů z Bavorska. Bayern Mnichov tak posiluje své útočné řady.

Leroy Sané se tak postaví na levé křídlo, kde kdysi hrával Frank Ribéry. Útok s ním bude tvořit krajan Serge Gnabry na druhém křídle a na hrotu neomylný kanonýr Robert Lewandowski. Sané stál Bayern 45 milionů eur. V City se zdržel 4 roky a nyní se tak vrací zpět do své domácí ligy. Na levém křídle je v Bayernu přetlak, hraje zde Kingley Coman a na hostování příjde i Douglas Costa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

red 'n white ⚪ @fcbayern

Příspěvek sdílený Leroy Sané (@leroysane19),

Thiago Alcantara

Bayern Mnichov – Liverpool

Španělský univerzální záložník obdarovaný velkou technickou šikovností se přesouvá z jednoho velkoklubu do dalšího. Devětadvacetiletý Španěl tak přidá třetí velkoklub do své kariéry. Do roku 2013 působil v Barceloně, následně zakotvil na sedm let v mnichovském Bayernu a nyní bude nastupovat pod Jürgenem Kloppem na Anfieldu, kde se zajisté bude těšit veliké oblibě.

Tvořivý středopolař bude mít však v poli těžkou konkurenci. Záložníci Liverpoolu jsou totiž kapitán Henderson, Wijnaldum, Keita nebo Fabinho. Thiago bude nepochybně chtít vyhrát anglickou nejvyšší soutěž stejně jako Ligu mistrů, kterou s bavorským gigantem vyhrál po sedmi letech působení. Semkrát po sobě vyhrál Bundesligu s Bayernem a předtím dvakrát La ligu s Barcelonou. Přestupová částka činila 30 milionů euro.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

This is Anfield. Challenge accepted! UP THE REDS! @liverpoolfc #YNWA

Příspěvek sdílený Thiago Alcantara (@thiago6),

Domů
Sdílet
Diskuse