Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 11:36
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Na východě Čech a na Moravě platí nejvyšší povodňový stupeň

NEWS
Uložit Uložené

Noční déšť zapříčinil rozvodnění některých řek na Moravě a východě Čech.

Hasičský záchranný sbor České republiky informoval na svém Twitteru, že kvůli středečnímu nočnímu dešti došlo k rozvodnění některých řek na Moravě a východě Čech. Již nad ránem hlásilo dvanáct míst třetí, tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity. Nejhorší situace je nyní v okolí řeky Bečvy v Teplicích, na Bělé na přehradě v Boskovicích, na Odře u obce Odry, na Smědé ve Višňové na Liberecku nebo ve Strážnici.

Doporučeno
100 nejbohatších Čechů: Kellner si pohoršil, Babiš zbohatl 100 nejbohatších Čechů: Kellner si pohoršil, Babiš zbohatl 14. října 2020 10:10

Stav je také vážný na potoce Krasovka v Radimi u Krnova, na Novohradce v Luži na Chrudimsku, Třebůvce v Lošticích, Hraničkách a Mezihoří a také na Jevíčce v Chronicích. Na některých místech začíná déšť ustávat a tak říčka Bystřička na Vsetínsku již klesla na druhý stupeň povodňové aktivity.

Hasiči v Přerově již začali stavět mobilní hrazení„Mobilní hrazení stavíme z toho důvodu, že se očekává, že hladina toku ještě vzroste. Vypadá to, že se dostane až ke 3. stupni povodňové aktivity. Stavíme ho tedy preventivně,“ upřesnila situaci mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Domů
Sdílet
Diskuse